Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Articole utile

Ceva mai îngrijorător decât COVID 19? Viitorul! Dar măcar pentru el ne putem pregăti.

Publicat la 15 martie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 10 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

220 shares

Am stat mult în cumpănă dacă să-mi las gândurile să curgă aici, pe un blog cu rețete și m-am întrebat dacă mai e nevoie și de punctul meu de vedere în isteria generală care ne-a cuprins.

Zilele astea mi-au tot apărut mici flash-uri în fața ochilor: întâmplări de demult, amintiri, frici, pe care, într-un fel foarte diferit de ceea ce se întâmplă acum, simt că le-am mai experimentat. Le-am trăit, le-am depășit și faptul că am învățat din ele mă ajută acum să îmi stăpânesc îngrijorarea firească și să reușesc să rămân calmă și rațională.

Până la urmă am ales să scriu ce gândesc despre perioada asta, poate vă ajută și pe voi.

Să ne uităm puțin în urmă

Statistic, cei mai mulți dintre cititorii mei și dintre urmăritorii de pe rețelele sociale sunt mai tineri decât mine. Dar pe locul doi sunt cei cam de aceeași vârstă cu a mea și sunt convinsă că aceștia din urmă înțeleg cel mai bine ce vreau să spun.

cos de cumparaturi

Noi, generațiile anilor '60-'70, am mai trăit frica aceasta că nu găsim făină pentru cozonacii de Paște . Am trăit și obișnuința de a ne face provizii, că nu se știe când mai prinzi hârtie igienică la magazin, și interdicția de a ne aduna în grupuri mai mari de 10-20 de persoane, chiar dacă din alte motive.

Pentru noi, teleșcoala nu e ceva nou, pentru că orele televizate de limbi străine, matematică și chimie se practicau cu succes în anii '80. Teatrul TV și teatrul radiofonic ne-a hrănit spiritele mulți ani, tot în aceeași perioadă, așadar nu e nici asta o invenție nouă.

Generația noastră a mai prins în viață bunici sau străbunici care au supraviețuit epidemiei de tifos din 1918 și celor 2 războaie mondiale, ba chiar și prizonieratului în Uniunea Sovietică cum a fost cazul bunicului meu. Au avut de îndurat marea criză economică din 1929, apoi foametea din 1946-1947. Am avut bunici care m-au ținut pe genunchi și mi-au povestit despre toate astea.

Ce legătură au bunicii mei cu pandemia de acum? Au, căci istoria se repetă. Nu în cele mai mici amănunte, firește, nici nu ar avea cum, dar totul e ciclic, iar pentru istorici și pentru oamenii de știință, apariția la un moment dat a unei pandemii a fost previzibilă. Pentru analiștii economici e foarte previzibil și ceea ce va urma după pandemie.

Ce va urma după pandemie?

Nu vreau deloc să fiu alarmistă, nici nu sunt genul, eu văd mereu partea plină a paharului. Nici acum nu sunt panicată, deși am părinți în vârstă din categoria de risc și nici noi nu mai suntem foarte tineri. Copiii ni-s departe, într-o țară destul de afectată și cine știe când va mai fi posibil să călătorim unii spre alții...

Cu toate astea, chiar în zilele acestea tulburi, îmi trăiesc viața cu calm și seninătate, făcând ce pot și ce îmi place să fac, dintre cele care-mi mai sunt permise în condițiile actuale.

Pandemia nou declarată va fi dramatică, dar va trece. Unii dintre noi vom lua virusul și ne vom însănătoși. Unii nu. La un moment dat se va descoperi un antidot, dar asta nu se va întâmpla prea curând. Cred că va interveni mai degrabă imunizarea naturală a populației care a intrat în contact cu virusul (asta vor să facă englezii și mi se pare foarte interesant dar și foarte riscant) decât imunizarea prin vaccin.

Ok, dar între timp viața va merge înainte și noi vom avea griji și probleme mai mari chiar decât virusul în sine. Acum suntem atât de concentrați pe bombardamentul media cu privire la numărul în creștere al îmbolnăvirilor, statistici și comparații, încât nu reușim să mai urmărim și știrile economice și nu ne gândim deloc la viitor. Avem falsa impresie că atunci când toate acestea vor fi trecut, ne vom relua viața fix din punctul în care am lăsat-o, ori nu va fi deloc așa.

Pentru depășirea pandemiei foarte puține lucruri depind de noi în mod direct și acelea sunt foarte simple: respectăm orice restricții care ni se impun, ne spălăm, dezinfectăm și ne izolăm social. Și-apoi suntem la mila Bunului Dumnezeu, că mai mult de atât noi nu avem ce face. Virusul ăsta nu e chiar un dușman cu care să poți lupta. Tot ce poți face e să fugi din calea lui.

Dar tot ceea ce se întâmplă din punct de vedere economic, în paralel cu pandemia, și tot ceea ce va urma după ea, poate fi influențat într-o oarecare măsură de fiecare dintre noi.

Trebuie să fim conștienți că după această criză de sănătate publică este foarte posibil să ne aștepte și una pe plan economic. Deja multe afaceri s-au prăbușit pur și simplu de pe o zi pe alta cum sunt de exemplu turismul și transporturile. Multe industrii sunt în impas pentru că depindeau de importurile din China sau din alte țări care acum sunt în stare de urgență și au sistat exporturile. Leul nostru s-a depreciat deja în raport cu euro și va continua să o facă.

Toate astea pe orizontală înseamnă zeci de mii de locuri de muncă afectate, înseamnă familii în dificultate, familii care poate au rate la casă, carduri de credit descoperite și copii de crescut. Mai înseamnă bani mai puțini la buget, produse și servicii mai scumpe. Ne va fi greu din multe puncte de vedere.

Parcă sună chiar mai rău decât virusul în sine nu-i așa? Da, dar cel puțin depinde de noi să nu resimțim toate acestea atât de dramatic pe cât sună și pentru asta trebuie să ne scuturăm, să fim serioși și responsabili începând chiar de acum.

Cum ne putem pregăti pentru ce va urma?

Ne putem pregăti în primul rând încercând să înțelegem situația în complexitatea ei, informându-ne și acționând cu calm. Cel puțin mie, să urmăresc știrile din sfera economică, mi se pare acum mai util decât să fiu la curent cu numărul îmbolnăvirilor și distribuția lor pe județe.

O să vă enumăr câteva idei care cred că sunt general valabile pentru orice familie în fața oricărei crize. Desigur, unora li se vor potrivi mai bine ideile mele, altora poate mai puțin bine. Unii dintre voi poate aveți și alte idei pe care mi le puteți lăsa în comentarii ajutându-i în acest fel și pe ceilalți.

  • Căutați și urmăriți știrile economice. Informați-vă din surse credibile.
  • Faceți o analiză a bugetului familiei, vedeți cum stați, ce datorii aveți și ce bani puși deoparte.
  • Dacă aveți datorii la bănci, de exemplu carduri de credit generatoare de dobânzi mari, faceți tot posibilul să le lichidați.
  • Dacă nu aveți un fond de urgență sau un cont de economii, înființați unul chiar acum, cu oricât de puțin. Important este să porniți și la fel de important este ca acest fond să fie ușor accesibil.
  • Analizați-vă cheltuielile lunare: rate, coșul lunar, utilități (energie electrică, gaze, apă, abonamente la cablu, internet, telefonie, etc.) Poate unele consumuri pot fi optimizate, la unele abonamente puteți renunța sau altele pot fi reduse/renegociate.
  • Stopați orice formă de risipă: apă care curge inutil, centrala care merge deși ai putea să mai pui o bluză pe tine, mâncare uitată în frigider care expiră, pantofii de anul trecut pe care vrei să îi arunci pentru că nu se mai poartă, etc.
  • Gândiți-vă la orice formă de a obține un venit în plus, în cazul în care veți avea probleme cu serviciul. Plecați de la ceea ce știți deja să faceți: meditații pentru copii, babysitting, prăjituri de casă, pâine cu maia, săpun natural, activități online, croitorie, etc.
  • Faceți stocuri de alimente. Da, știu că acum toată lumea îi arată cu degetul pe cei care golesc rafturile magazinelor, dar lucrurile trebuie făcute cu cap și cu bun simț! A nu fi prevăzător nu e deloc o dovadă de inteligență. Nu exagerați, nu blocați mulți bani în alimente, dar e bine să fiți acoperiți pentru o lună întreagă.
    • Faceți liste cu obiceiurile voastre de consum pentru produsele de bază. Renunțați la snacksuri și produse de răsfăț, nu e cazul acum. Alegeți produse hrănitoare, versatile, cu care puteți face mai multe feluri de mâncare.
    • Cumpărați conserve, alimente uscate, greu perisabile și care nu necesită condiții speciale de depozitare pe termen lung. Acestea pot fi: conserve de carne și pește, orez, bulgur, cuscus, paste, mălai, făină, drojdie uscată, biscuiți, conserve de legume, nuci și fructe uscate, lapte praf, cafea, miere, zahăr.
    • Cumpărați carne de porc sau pui și porționați-o înainte de a o congela.
  • Asigurați-vă necesarul de medicamente pentru o lună. Dacă aveți afecțiuni cronice sau care vă fac dependenți de anumite medicamente, asigurați-vă că le aveți la îndemână în cantitate suficientă.

Multe sfaturi concrete despre economisire și despre cum să îți faci un fond de urgență găsiți pe economisim.info. Despre ce e bine să facem în perioada aceasta, ce și cât să cumpărăm, cum să depozităm și ce să gătim au scris articole foarte detaliate colegele mele Laura Laurențiu și fetele de la Savori Urbane. Încă un articol foarte util pe această temă găsiți la Gabriela Berechet.

Și mai putem face ceva!

Da, mai putem face câteva lucruri ca să ne fie puțin mai bine tuturor. Putem fi uniți și empatici. Nu îi judecați pe ceilalți, pentru că fiecare reacționează diferit și are propriul său prag de panică. Fiți toleranți, căutați să îi înțelegeți și să le fiți de folos dacă puteți.

Ne putem ajuta în mod real unii pe alții și împreună putem ajuta economia românească să-și revină.

Cumpărați produse locale, mărfuri românești din magazine românești. E foarte important ca semenii noștri să continue să producă, locurile de muncă să se păstreze, familiile românești să aibă în continuare surse de venit.

Dacă aveți cunoștințe, rude, vecini care produc ceva, sau care au un mic magazin, brutărie, cofetărie, ajutați-i și încurajați-i cumpărând de la ei în loc să cumpărați din marile lanțuri de supermarketuri. Cumpărați săpun natural, prăjituri de casă, pâine cu maia, dulcețuri, legume și fructe, păsări de curte, ouă și lapte, orice se poate și e produs de români simpli și muncitori.

În magazine citiți etichetele și alegeți cu prioritate ce e românesc de pe rafturi.
Cumpărați legume și fructe de-ale noastre, produse lactate de la fabricile românești. E important ca banii să rămână în România, să nu mai plece în alte țări.

O să vă dau doar câteva exemple concrete ca să înțelegeți mai bine la ce anume mă refer. Completați voi lista:

  • facem cheesecake cu urdă de-a noastră, nu cu ricotta
  • ne întoarcem la alivancă, papanași cu brânză de vaci și clătite cu dulceață, în locul torturilor cu mango sau al nelipsitului tiramisu cu mascarpone
  • mâncăm caș de oi, urdă și brânză de capră în loc de Emmentaler și Gouda
  • cumpărăm mere Ionatan, nu banane
  • salată verde în loc de rucola
  • paste făinoase de la fabrici românești, nu italienești
  • cartofi de Covasna, nu cartofi ungurești, nu cartofi dulci sau mov
  • crap, somn, șalău, somn de Dunăre sau de la crescătoriile românești, nu somon, ton și doradă
  • să uităm de roșiile cherry spaniole și să avem răbdare să se coacă ale noastre

Haideți că nu e greu și fiecare leu cheltuit cu atenție, aici în țară, înseamnă atât de mult pe termen lung!

Nimeni nu e singur în încercarea asta. De data asta suntem egali în fața crizei pe care o traversăm. Virusul ăsta care nu alege pe niciun criteriu pe care cineva să îl poată manipula, ne-a făcut egali pe toți în fața pericolului. Să lăsăm așadar invidia, egoismul și răutatea deoparte și să fim uniți ca să putem trece împreună, mai ușor prin toate.

Aveți grijă de voi și de cei dragi vouă. Să fiți bine și să ne auzim cu bine!

Sursa fotografiilor din articol: unsplash.com

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • ilustratie articol cu 5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat
    5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat - Rețete Rapide și Calorii
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
220 shares

Comentarii

  1. lacramioara11 a zis

    martie 17, 2020 at 9:44 am

    Aceasta stare in care ne aflam e binevenita si necesara din punctul meu de vedere. Daca vom ramane aceiasi de dinaintea ei, atunci vor urma altele si mai si...natura este echilibru si armonie ori noi, oamenii suntem intr-un mare dezechilibru, in toate aspectele complexe ale fiintei noastre. Cheia este echilibrul, conectarea cu ce e natural, sanatos si stiu ca vom gasi calea!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 17, 2020 at 9:59 am

      Perfect de acord, foarte frumos ai spus!
      Sper să învățăm ceva din încercarea aceasta și să ne găsim calea!

      Răspunde
  2. Ileana a zis

    martie 15, 2020 at 6:42 pm

    Felicitari pentru realism si pentru sfaturile de bun simt!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 15, 2020 at 9:31 pm

      Sănătate multă! Să fim bine cu toții!

      Răspunde
  3. Oana Igretiu a zis

    martie 15, 2020 at 6:06 pm

    Foarte fain ai scris, Iuliana dragă! Uite că fiecare dintre cei care am abordat subiectul l-am tratat din alt unghi iar imaginea de ansamblu este compusă din aceste piese de puzzle. Sănătate multă!! Te îmbrățișez (virtual) cu drag 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 15, 2020 at 9:42 pm

      Mulțumesc mult, Oana, dragă! Exact așa este, un puzzle! Și ca să fie cât mai aproape de complet, e bine de privit din mai multe unghiuri.
      Aveți grijă de voi! Să ne auzim cu bine! Îmbrățișări virtuale și de la mine!

      Răspunde
  4. vio a zis

    martie 15, 2020 at 10:20 am

    Multumesc Iuliana pentru sfaturile tale de bun simt, ar fi minunat ca cei mai multi dintre noi sa le respectam intocmai . Am trait si eu situatiile din era comunista si mi s-au reactivat vechile instincte de auto-protejare. Multi dintre noi avem parinti in grupa de risc major de sanatate, dar actionand cu calm si fermitate ii vom determina si pe ei sa respecte regulile de mai sus. Intr-adevar, este de asteptat ca economia sa mearga prost in viitorul apropiat si ar fi foarte bine sa avem resurse pentru minim un an... De asemenea, este important sa sprijinim producatorii locali - cu conditia sa avem acces la produsele lor. Daca ai cunostinta despre astfel de producatori locali care vand produse online, ar fi util sa le mentionezi site-urile. Toate cele bune!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 15, 2020 at 12:18 pm

      Mi-ai dat o idee foarte bună, mulțumesc! O să încerc să fac o listă de producători locali care pot livra online.
      La noi în Galați știu 3 astfel de mici afaceri, dar cu siguranță sunt mai multe. Să vad ce idei mai adun.
      Sănătate multă și numai bine!

      Răspunde
  5. Mihaela Newton a zis

    martie 15, 2020 at 9:50 am

    Da, este bine sa asezam lucrurile in perspectiva: si in cea a trecutului, si in cea a viitorului. Sa fim prevazatori si chibzuiti, si sa ne folosim de experienta vremurilor grele din trecut pentru a preveni starea de panica macar. Englezii au o abordare proprie (ne minunam?...), insa ceea ce nu spune mineni aici in UK este faptul ca o mare parte din populatie este afectata de tulburari ale sistemului imunitar: astmul, exema si alergiile sunt lucururi comune. La fiica-mea in clasa din 33 de copii 12 sunt sub incidenta unor astfel de boli si asta ii face vulnerabili in contact cu virusul. Altfel strategia lui Johnson ar fi salutara. Om trai si-om vedea, insa mi se pare intelept sa fim prevazatori.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 15, 2020 at 12:25 pm

      Și copiii mei tot în UK sunt, de aceea pe de o parte mi se pare interesantă abordarea lui Johnson, așa la nivel de teorie, dar pe de altă parte mi se pare extrem de riscantă. Sper să renunțe la idee.
      Doamne Ajută să trecem toți cu bine peste asta și să ne auzim cu bine! Aveți grijă de voi!

      Răspunde

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute

  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

x