Află cum să faci o pizza rapidă cu orice ai prin frigider! Blatul va fi subțire și crocant și se va mânca tot, chiar și marginile! 🙂
Știu că îmi voi atrage toate criticile iubitorilor de pizza, dar pentru mine, dacă mâncarea aceasta este încadrată la categoria "fast food", atunci măcar din când în când, în zilele când sunt grăbită sau obosită, trebuie să am la îndemână și o variantă care să fie rapidă și ușor de făcut, nu doar de mâncat.
Blatul de pizza este de fapt vedeta rețetei de astăzi! Se face în 5 minute și e gata de întins peste încă vreo 10 minute, timp în care noi pregătim toppingul.
De fapt ideea acestui blat de pizza pleacă de la rețeta de pâine rapidă cu iaurt. Dacă se poate face o pâine atât de bună și de rapidă, fără drojdie și fără dospire, de ce nu s-ar putea face și un blat de pizza la fel de bun? Iată că se poate!
Blatul va fi subțire de doar jumătate de centimetru, căci nu vrem să mâncăm, de fapt, un fel de pâine cu salam. Și mai ales va fi minunat de crocant. În nici un caz nu va fi tare de să-ți rupi dinții în el, deoarece iaurtul, untul și uleiul din rețetă frăgezesc perfect aluatul.
Cam așa arăta pizza mea imediat după ce am scos-o din cuptor. Mare cât tava de la aragaz, rumenită și cu blatul perfect copt. I-am mai presărat niște busuioc uscat și am devorat-o imediat.
Cred că a durat cu totul maxim 40 de minute de când m-am apucat de treabă și până când am scos-o din cuptor. Iar în timpul ăsta am și filmat rețeta și am făcut și fotografiile pentru blog. V-am spus eu că e o pizza rapidă! Și excelentă! 🙂
Dar dacă totuși vreți să vă bucurați de o pizza clasică, pe blog veți găsi și rețeta mea pentru un blat simplu de pizza din aluat dospit. Vă asigur că se face ușor, doar timpul de așteptare e mai mare. Dar vestea bună este că acest blat îl puteți face dinainte și să îl păstrați la frigider sau chiar la congelator 😉
Câteva precizări referitoare la ingredientele pentru blat:
- Dacă nu aveți iaurt, îl puteți înlocui cu un alt produs lactat fermentat: kefir, lapte bătut, sana.
- Praful de copt, în principiu, s-ar putea înlocui cu bicarbonat, dar nu recomand asta. Din cauza timpului scurt de coacere a blatului, acesta va rămâne cu un ușor gust și miros de bicarbonat.
Vă las mai jos și alte rețete de pizza de pe blog:
Mod de preparare pizza rapidă cu blat subțire și crocant |VIDEO inclus
În fotografiile de mai jos vedeți toate ingredientele pentru blat și pentru topping. Cele pentru topping sunt la alegerea voastră, eu am scris doar orientativ, ce am folosit eu.
Deschideți frigiderul sau cămara și vedeți ce găsiți pe acolo. Dacă nu sunteți prieteni cu mezelurile poate găsiți în schimb o conservă de ton sau de sardine. Poate niște ciuperci sau porumb fiert. Zic și eu... 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Pizza rapidă cu blat subțire și crocant
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
blat
- 360 g făină
- 8 g praf de copt
- 1 linguriță rasă de sare
- 200 ml iaurt
- 50 g unt topit și răcit
- 50 ml ulei
topping
- 200 ml suc de roșii gros, cu pulpă
- 125 g mozzarella
- 100 g șuncă de curcan
- 100 g mușchi țigănesc
- câteva măsline
- câteva roșii cherry
- sare, piper, busuioc uscat - după gust
Instrucțiuni de preparare
- Preîncălziți cuptorul la 220 de grade și puneți hârtie de copt în tavă. Dacă aveți o tavă sau o piatră specială pentru pizza, e perfect.
- Într-un bol încăpător, amestecați toate ingredientele pentru blat.
- Frământați doar până obțineți un aluat omogen, căruia îi puteți da o formă de bilă.
- Lăsați aluatul să se odihnească timp de 10-15 minute, cât timp pregătiți ingredientele pentru topping. Nu va crește, dar timpul e necesar pentru ca rețeaua de gluten să se relaxeze și să îl facă mai ușor de întins.
- Îl puteți apoi întinde cu palmele sau cu sucitorul, după cum vă este mai ușor. Eu de obicei combin metodele, așa cum vedeți și în rețeta video de pe YouTube.
- Puneți blatul în tavă și peste el ingredientele pentru topping începând cu sucul de roșii, mezelurile, legumele și la final brânza.
- Coaceți pizza la 220 de grade timp de aproximativ 20 de minute până când e rumenită și blatul bine copt.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu