Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate

Publicat la 29 decembrie 2021 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

2311 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

O plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate este exact ce îți trebuie la o masă de prânz cu familia. Se face ușor, e spornică și gustoasă!

placinta creata

Imaginați-vă cât de frumos miroase plăcinta cu carne atunci când o scoatem din cuptor și cum întreaga familie abia așteaptă să o împărțim pe farfurii cât e încă fierbinte!

Vă asigur că toți ai casei se vor bucura de un asemenea meniu pentru că plăcinta aceasta simplă e delicioasă și pe gustul tuturor.

Iar dacă vă plac rețetele cu carne tocată, trebuie neapărat să încercați și rețeta mea de musaca de cartofi pentru că este delicioasă. În aceeași idee, dar puțin mai rapidă este și rețeta de paste cu carne tocată la cuptor pe care cu siguranță v-o amintiți și voi din copilărie.

Mergi direct la:
  • De ce să faci plăcintă creață și nu una clasică?
  • Ingrediente
  • Cum se face umplutura pentru plăcinta cu carne tocată
  • Cum se servește
  • Alte rețete cu carne tocată
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

De ce să faci plăcintă creață și nu una clasică?

De când le-am descoperit, plăcintele crețe au devenit preferatele mele și am schimbat mai toate rețetele de plăcintă pe care le făceam înainte.

O plăcintă creață se face mai ușor și are marele avantaj că iese minunat chiar și dacă în pachet nu toate foile de plăcintă sunt perfecte, întregi și frumoase. Foile ușor rupte, lipite sau îndoite sunt ușor de ascuns printre faldurile unei plăcinte încrețite.

În plus, plăcintele crețe sunt mai crocante, lucru care îmi place teribil de mult și dacă e să mă întrebați pe mine, parcă sunt și mai frumoase decât plăcintele clasice.

Puteți face plăcinte crețe cu absolut orice umplutură, fie ea dulce sau sărată, de post sau de dulce. Pe blog și pe canalul meu de YouTube mai găsiți 2 astfel de rețete care au fost încercate de mulți cititori și s-au bucurat de mare succes:

  • plăcinta creață cu piersici și iaurt
  • plăcinta creață cu mere (de post)
placinta cu carne tocata

Ingrediente

Umplutura pentru plăcinta cu carne are la bază rețeta de sos bolognese pe care eu o folosesc la o mulțime de mâncăruri gustoase: paste, lasagna, clătite la cuptor, musaca, etc.

Ingredientele pentru umplutură:

  • carne tocată - de preferat ar fi să folosiți, ca la rețeta de cârnați, un amestec de carne de porc și carene de vită (60-70% vită)
  • legume - ceapă, morcov, țelină, usturoi
  • lichide - suc de roșii, vin roșu, supă de vită sau de legume (se poate înlocui cu apă), ulei
  • foarte puține condimente - sare, piper, cimbru uscat

În plus, ne mai trebuie:

  • foi de plăcintă subțiri
  • ouă
  • smântână sau iaurt - pentru turnat deasupra

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.

Cum se face umplutura pentru plăcinta cu carne tocată

Toate ingredientele pentru umplutura de carne tocată se vor fierbe înăbușit până când toate aromele se vor împrieteni la cataramă. Diferența dintre un sos simplu de carne tocată și sosul bolognese este că cel din urmă se fierbe pe îndelete, la foc mic, timp de aproximativ 3 ore.

Nu e deloc greșit să fierbeți carnea mai puțin timp. Sosul acesta este gata de folosit și după 30 de minute de fiert pe aragaz și va fi suficient de gustos pentru o plăcintă. Dar dacă îl veți fierbe 3 ore la foc mic, veți simți cum toate aromele din carnea de vită explodează și se intensifică. Diferența de gust este enormă!

placinta cu carne tocata

Cum se servește

Serviți plăcinta cu carne cât este caldă, simplă sau alături de o salată de crudități, castraveți murați, gogoșari la oțet sau de gogonele.

Dacă mai rămâne, păstrați plăcinta la frigider și înainte de servire o încălziți pentru 10 minute în cuptor la 180 de grade sau la microunde.

Atunci când am filmat rețeta aceasta de plăcintă cu carne tocată, o făcusem pentru un prânz de duminică. Chiar în timp ce o tăiam în porții potrivite, mă gândeam că ar fi perfectă și pentru noaptea de revelion, scoasă din cuptor aproape de miezul nopții și mi-am propus să pregătesc sosul dinainte, ca să nu sau prea mult în bucătărie de sărbători. Este exact sugestia mea și pentru voi. Sper să va placă și să vă inspire!

Alte rețete cu carne tocată

Dacă v-a plăcut această rețetă, vă recomand să încercați și alte bunătăți de pe blog:

  • Chiftele la cuptor_reteta
    Chiftele la cuptor din carne amestec - cea mai rapidă rețetă
  • Pui gatit cu usturoi si crenguta de rozmarin
    Pui la pungă de hârtie - rețeta de pui fraged la cuptor
  • Limba de porc cu masline si sos de rosii
    Limbă de porc cu măsline și sos de roșii. Rețeta clasică.
  • cratita cu mancare de orez si lingura de lemn
    Pilaf de orez cu pipote și inimi, ieftin și bun

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

placinta cu carne tocata

Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate

O plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate este exact ce îți trebuie la o masă de prânz cu familia. Se face ușor, e spornică și gustoasă!
5 from 7 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 45 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

folosiți o tavă aprox. 35×20 cm

  • 1 pachet foi cumpărate, subțiri ((400 g, adică 12-14 foi de plăcintă))
  • 2 linguri ulei (( pentru uns foile))

umplutura - sos de carne tocată

  • 800 g carne tocată amestec porc + vită ((60-70% să fie carne de vită))
  • 2 cepe medii
  • 1 morcov mare
  • 1 felie țelină
  • 2-3 căței usturoi
  • 30 ml ulei
  • 100 ml vin roșu
  • 400 ml suc de roșii
  • 400 ml supă de vită, de legume sau apă ( (vezi nota din subsol!))
  • sare, piper, cimbru, dafin - după gust
  • 2 ouă

pentru turnat deasupra

  • 300 ml iaurt cu 3.5% grăsime ((sau smântână subțiată cu puțin lapte))
  • 1 ou
  • sare, piper, semințe de negrilică - după gust

Instrucțiuni de preparare
 

pregătiri

  • Dacă folosiți foi de plăcintă congelate, lăsați-le să se dezghețe peste noapte în frigider sau conform instrucțiunilor de pe pachet.
  • Tocați carnea prin mașina de tocat sau la robot. Dacă folosiți carne tocată congelată, lăsați-o să se dezghețe peste noapte în frigider.
  • Tăiați în cubulețe mici toate legumele din listă. Morcovul și țelina se pot da și pe răzătoare. Treceți usturoiul prin presă.

cum se face sosul pentru plăcinta cu carne

  • Puneți uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare. Puneți în tigaie legumele tăiate cubulețe mici. Presărați un praf de sare și lăsați legumele să se călească timp de 3-4 minute până se înmoaie puțin. Amestecați din când în când.
  • Puneți carnea tocată și amestecați să desfaceți bulgărașii care se formează. Veți observa că pe măsură ce se gătește, carnea se albește, își schimbă culoarea.
  • Turnați vinul, amestecați și lăsați alcoolul să se evaporeze. Turnați apoi sucul de roșii și puneți sare, piper, dafin și cimbru uscat după gust.
  • Puneți în cratiță și supa de vită (vezi nota de subsol!). Fierbeți la foc moderat spre mic, cu capac amestecând din când în când să nu se lipească carnea de fundul vasului.
  • Pentru un sos rapid, fierbeți carnea 30-40 de minute. Pentru sos bolognese, minim 2 ore și jumătate.
  • Lăsați sosul să se răcească înainte să îl folosiți la plăcintă.

Cum se face plăcinta creață cu carne

  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Ungeți cu unt sau ulei o tavă de mărime potrivită care va merge la cuptor. Orientativ, lungimea tăvii să fie egală cu lățimea foilor de plăcintă (aprox. 30-35 cm)
  • Spargeți două ouă, le bateți puțin cu furculița, apoi le puneți în sosul de carne tocată și omogenizați.
  • Numărați foile din pachet ca să știți cum împărțiți umplutura. Vom suprapune câte 2 foi.
  • Ungeți o foaie de plăcintă cu puțin ulei. Peste ea așezați încă o foaie. Puneți sos de carne din loc în loc și încrețiți foile ca o armonică sau ca un evantai.
  • Procedați la fel până terminați foile și umplutura. Pe măsură ce încrețiți foile, le așezați în tavă, una după alta. După ce ați așezat toate foile în tavă, ungeți foile care se văd cu puțin ulei.
  • Dați plăcinta la cuptor pentru 40 de minute sau până când se rumenește frumos.
  • Bateți un ou și îl amestecați cu iaurt sau smântână subțiată cu puțin lapte în care ați pus sare și piper după gust.
  • Scoateți plăcinta din cuptor și peste ea turnați amestecul de mai sus. Opțional, presărați și câteva semințe de negrilică (chimen negru).
  • Dați din nou tava la cuptor pentru încă 10 minute.
  • Lăsați plăcinta să se odihnească în tavă 10 minute înainte de servire.

Bine de știut:

Dacă faceți sos bolognese, pe care îl fierbeți timp de 2.5 sau 3 ore, atunci aveți nevoie de 400 ml supă.
Dacă faceți un sos de carne rapid, pe care îl fierbeți doar 30 de minute, atunci turnați supă puțin câte puțin pe măsură ce se evaporă. Vor fi necesari în jur de 150-200 ml de supă.
Valori nutriționale
Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
Valori per porție
Calorii
382
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
20
g
31
%
Colesterol
 
109
mg
36
%
Carbohidrați
 
28
g
9
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
4
g
4
%
Proteine
 
25
g
50
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
placinta cu carne

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
2311 shares
5 from 7 votes (7 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x