Această rețetă ușoară de omletă la cuptor se pregătește într-o clipă! Cred că este cea mai bună rețetă de omletă, deoarece este plină de legume colorate și putem găti mai multe porții deodată, pentru toți ai casei.
Cremoasă, fragedă și plină de ingrediente sănătoase, această omletă la cuptor este grozavă atunci când aveți în frigider mezeluri sau legume care se apropie de sfârșitul termenului de valabilitate și nu prea știți ce să gătiți cu ele.
Îmi place cât de versatilă este această rețetă, deoarece poți folosi orice brânzeturi și orice legume ai la îndemână: ardei gras, măsline, roșii, spanac, ciuperci, sparanghel, toate sunt binevenite într-o omletă. Cât despre proteine...de la friptura rece rămasă de ieri și până la bacon, salam sau cârnăciori picanți, puteți adăuga ce aveți sau ce vă place.
Vreți și alte rețete cu ouă pentru micul dejun? Încercați rețeta mea de omletă cu brânză și ceapă verde sau omleta cu cartofi rași care e atât de gustoasă! Ouăle jumări (scrob, papară) sunt și ele o opțiune excelentă pentru micul dejun.
Mergi direct la:
Ingrediente
- ouă - ele sunt baza rețetei, așa că asigurați-vă că le aveți în frigider. Pentru că omleta mea e destul de bogată în ingrediente, eu am considerat 1 ou/persoană, dar puteți pune și câte 2 ouă pentru fiecare.
- legume și verdețuri - orice găsiți prin frigider va fi bun într-o omletă la cuptor. Eu am folosit măsline fără sâmburi, ardei gras, spanac și pătrunjel.
- carne - am folosit piept de pui gătit la tigaie cu o zi înainte. La fel de bine puteți pune în tavă orice fel de mezeluri aveți în frigider.
- brânză - au am avut telemea. Merge bine orice fel de caș, brânză cheddar, cașcaval ras, parmezan, gorgonzola, etc.
- condimente - sare, piper, fulgi de chilli dacă mâncați picant, oregano uscat.
- unt - un cub mic de unt e necesar pentru a unge tava, dar va da și o aromă plăcută.
Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.
Preparare
Atât de simplu și de repede se prepară această omletă la cuptor! În funcție de numărul de membri ai familiei, puteți găti deodată 2, 4 sau oricâte porții aveți nevoie.
- Tăiați cubulețe legumele și carnea.
- Brânza o dați pe răzătoarea cu găuri mari sau o sfărâmați cu dinții unei furculițe.
- Bateți bine ouăle cu un tel de mână sau și mai bine cu un mixer electric. Adăugați condimentele.
- Combinați ingredientele, direct în tava unsă cu unt, apoi turnați peste ele ouăle bătute și dați omleta la cuptor.
Cum se servește, cum se păstrează omleta
Omleta gătită la cuptor este foarte bună atât caldă, imediat ce e gata, cât și după ce se răcește. O puteți pune într-o caserolă cu capac dacă doriți să o luați la pachet și să o mâncați la birou.
Pentru că are de toate: legume, brânzeturi și carne, nu mai aveți nevoie decât de o pâine bună lângă ea și masa e gata!
Omleta se păstrează perfect într-un recipient etanș la frigider pentru 3-4 zile.
Extra-sfaturi
- Puneți ingredientele în tavă și amestecați-le astfel încât să fie distribuite uniform.
- Pentru o omletă spumoasă și aerată, mixați ouăle cu un mixer de mână pentru a introduce aer în compoziție.
- Dacă pregătiți omleta pentru micul dejun în familie, atunci timpul este important. Pentru ca aceasta să se gătească repede în cuptor, e nevoie să folosiți o tavă potrivită ca mărime. Dacă tava e prea mică, omleta va fi groasă și se va coace mai greu. Pentru 4 porții eu am folosit o tavă de 20x20 cm.
- Nu coaceți omleta prea mult! O omletă prea uscată nu e la fel de gustoasă. Semnul că omleta este gata, e atunci când este închegată în zona din mijloc.
Alte rețete pentru mic dejun
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Omletă la cuptor cu piept de pui și spanac
Rețeta Video
Ingrediente
- 4 ouă (XL)
- 150 g friptură rece de pui (sau șuncă, mușchiuleț, kaiser, salam, etc.)
- 150 g brânză
- 50 g măsline (fără sâmburi)
- ½ ardei kapia
- o mână de spanac baby
- pătrunjel
- sare, piper, oregano, chilli, nucșoară
- un cub de unt pentru uns tava
Instrucțiuni de preparare
tavă de 20x20 cm
- Tăiați cubulețe legumele, verdețurile și carnea. Dați brânza pe răzătoare sau o sfărâmați cu dinții unei furculițe.
- Ungeți tava cu unt, puneți toate ingredientele și amestecați-le să le distribuiți uniform.
- Bateți ouăle, adăugați condimentele.
- Turnați spuma de ouă în tavă, peste celelalte ingrediente și amestecați ca să ajungă peste tot.
- Dați omleta la cuptor pentru aprox. 30 de minute. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade.
- Serviți omleta caldă sau rece. Dacă mai rămâne, păstrați-o la frigider într-un recipient cu capac pentru 3-4 zile.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu