Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Chiftele marinate la cuptor - rețeta de chifteluțe cu sos de roșii și piure

Publicat la 2 mai 2023 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

334 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 8 minute

Rețeta simplă de chiftele marinate la cuptor suculente și gustoase. Fără prăjire, ușor și rapid vom avea cele mai bune chifteluțe în sos de roșii aromat!

chiftele marinate la cuptor

Iubim chiftelele de tot felul, dar pe cele marinate în sos bogat și aromat de roșii le iubim cel mai mult! Sunt mereu o mâncare atât de gustoasă și de hrănitoare, o bucurie pentru toată familia.

Mult timp am prăjit chiftelele în baie de ulei și abia apoi le puneam în sos de roșii. Dar de când am descoperit cât de bune și cât de suculente sunt chiftelele gătite la cuptor, am schimbat și modul de preparare pentru rețeta de chiftelele marinate: le fac și pe acestea, tot la cuptor!

E atât de ușor! Fără baie de ulei, fără fum și fără miros persistent în bucătărie! Și masa e gata într-o oră! Vă povestesc mai jos toată rețeta pas cu pas și după ce o veți încerca, nu veți mai face niciodată chifteluțe cu sos decât la cuptor! 😉

chiftele marinate la cuptor
Mergi direct la:
  • Ce ne trebuie pentru rețeta de chiftele marinate la cuptor
  • Preparare
  • Cum se servesc chiftelele marinate
  • Cum se păstrează
  • Extra-sfaturi
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ce ne trebuie pentru rețeta de chiftele marinate la cuptor

Vă las mai jos, orientativ lista ingredientelor pentru rețeta de chifteluțe marinate în sos de roșii, doar ca să vă orientați dacă aveți tot ceea ce vă trebuie sau ce înlocuiri puteți face.

Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de la finalul postării. Tot la final găsiți și varianta video a rețetei.

pentru chiftele:

  • carne tocată - eu folosesc de obicei carne tocată amestec, porc și vită. Este combinația perfectă de gust și un pic de grăsime care să facă chifteluțele fragede și suculente. Dar se poate folosi orice fel de carne, chiar și carne de pasăre dacă doriți chifteluțe mai dietetice.
  • cartofi - pun un cartof ras în amestecul pentru chiftele ca să dea gust și să aducă umiditate în compoziție. Puteți înlocui cu pâine înmuiată în puțin lapte.
  • ceapă uscată - tocată foarte mărunt, dă gust foarte bun chifteluțelor.
  • usturoi - îl folosesc pentru aroma care se potrivește atât de bine cu carnea. Dacă nu vă place, îl puteți omite sau puteți folosi usturoi uscat, pentru o aromă mai blândă.
  • ou - are rolul să lege compoziția și să o facă pufoasă
  • condimente: sare, piper, cimbru, boia de ardei dulce, mărar sau pătrunjel
  • ulei - puțin, cât să ungem tava și chiftelele ca să nu se usuce deasupra.
  • vin alb - e nevoie de puțin lichid în tavă, iar vinul lasă o aromă specială.

pentru sosul de roșii

  • suc de roșii - de preferat suc de roșii natural, făcut în casă sau roșii pasate dintr-o conservă cumpărată.
  • condimente: sare, piper (măcinat și boabe-opțional), frunze dafin, cimbru uscat.
  • zahăr - este opțional, doar dacă doriți să corectați puțin aciditatea sucului de roșii.

See recipe card for quantities.

Preparare

Iată mai jos rețeta pas cu pas pentru cele mai bune chiftele marinate la cuptor:

Tocați ceapa foarte mărunt, treceți usturoiul prin presă. Dați cartoful pe răzătoarea cu găuri mici apoi îl stoarceți între palme ca să scăpați de excesul de apă. Procedați la el și dacă folosiți pâine înmuiată în lapte în loc de cartof.

amestec carne tocata pentru chiftele marinate

Puneți toate ingredientele: carnea tocată, oul, condimentele, într-un castron și frământați energic 5 minute până când compoziția se leagă și devine ca o pastă.

cum se formează chiftelele

Împărțiți amestecul de carne în câte chifteluțe doriți să faceți (aprox. 15-17 bucăți), le dați formă de bilă și le tăvăliți prin făină.

chiftele in tava

Ungeți o tavă cu ulei și așezați chifteluțele în tavă. Întoarceți-le pe ambele părți ca să aibă și deasupra o peliculă de ulei care să împiedice uscarea în cuptor. Puneți în tavă 50 ml de vin alb și dați chifteluțele la cuptor, la 200 de grade pentru 30 de minute. Cuptorul să fie preîncins!

chiftele in tava la cuptor

La jumătatea timpului de gătire, adică după 15 minute, deschideți ușa cuptorului și întoarceți chiftelele pe partea cealaltă. Continuați coacerea.

preparare sos de rosii pentru chiftelute marinate

Între timp, într-un vas amestecați toate ingredientele din lista pentru sosul de roșii aromat.

sos de rosii turnat in tava peste chiftele

Scoateți tava din cuptor și turnați sosul în tavă. Stropiți chiftelele la suprafață cu câte o lingură de sos ca să se păstreze fragede și suculente.

chiftele marinate la cuptor

Reduceți temperatura cuptorului la 180 de grade și dați tava la cuptor pentru 15 minute, până când sosul se leagă și scade puțin.

Cum se servesc chiftelele marinate

Chiftelele marinate sunt grozave cât sunt calde, imediat după gătire, dar sunt foarte bune și a doua zi, încălzite ușor.

Cât timp stau chiftelele la cuptor, aveți timp să vă ocupați de pregătirea unei garnituri gustoase pe care să o așezați pe farfurie, alături de aceste delicioase chiftele marinate.

Iată câteva sugestii de garnitură:

  • piure de cartofi
  • cartofi natur
  • cartofi crocanți la cuptor
  • cartofi țărănești cu ceapă și boia
  • paste fierte simple peste care puneți un cub mic de unt
  • garnitură de orez fiert, simplu sau cu legume
  • garnitură de cuscus cu legume sau fiert, simplu

Nu uitați ca înainte de servire să presărați în farfurie un pic de verdeață proaspătă, fie mărar sau pătrunjel!

chitele marinate cu piure de cartofi
Chiftele marinate cu piure de cartofi
chiftelute in sos de rosii cu paste
Chiftele marinate cu paste

Cum se păstrează

Chiftelele marinate se păstrează foarte bine la frigider, într-un recipient cu capac, timp de 3-4 zile. Se reîncălzesc foarte ușor în cuptorul mare, la 180 de grade pentru aprox. 15 minute sau în 2-3 minute la cuptorul cu microunde.

Extra-sfaturi

  • Pentru chifteluțe mai fine, dați ceapa la robot.
  • Frământați bine amestecul pentru chiftele, aproximativ 5 minute până când compoziția se leagă și devine ca o pastă.
  • Ca să formați chiftele egale, folosiți ca măsură o lingură de înghețată.
  • Orientați-vă în funcție de numărul de persoane pe care le aveți la masă și formați chifteluțe considerând 3-4 bucăți pentru fiecare persoană.
  • Totuși, nu faceți chiftele prea mici deoarece se vor usca la copt și nu vor mai fi pufoase și suculente.
  • Puteți face chiftele rotunde sau ușor aplatizate, după cum vă plac mai mult.
  • Coaceți chiftelele până se rumenesc ușor pe ambele părți.
  • Ca să nu se ardă uleiul din tavă puneți foarte puțin de vin alb. Puteți înlocui vinul cu apă, dar pierdeți aroma grozavă pe care acesta o lasă în tavă.

Rețete asemănătoare

Ți-a plăcut această rețetă de chiftele marinate și vrei să încerci și alte mâncăruri asemănătoare? Iată ce bunătăți mai găsești pe blog:

  • aripioare de pui la cuptor cu cartofi
    Aripioare de pui la cuptor cu cartofi - rețeta de aripioare picante
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • reteta snitele din piept de pui
    Șnițel de pui cu pesmet - rețeta simplă de șnițel pane
  • tigaie gri cu 4 pulpe inferioare de pui cu sos rosu si patrunjel
    Copănele cu sos de roșii și usturoi - rețeta la tigaie

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

chiftele marinate la cuptor

Chiftele marinate la cuptor - rețeta de chifteluțe cu sos de roșii și piure

Rețeta simplă de chiftele marinate la cuptor suculente și gustoase. Fără prăjire, ușor și rapid vom avea cele mai bune chifteluțe în sos de roșii aromat!
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 45 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 5
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

pentru chifteluțe - aprox. 15-17 bucăți

  • 500 g carne tocată
  • 1 cartof
  • 1 ceapă uscată
  • 3-4 căței de usturoi
  • 1 ou
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • ½ linguriță cimbru uscat
  • ½ legătură mărar sau pătrunjel
  • sare și piper
  • 3 linguri ulei
  • 100 ml vin alb

pentru sosul de roșii

  • 500 ml suc de roșii
  • 2 frunze dafin
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • sare și piper (măcinat și boabe-opțional)
  • 1 linguriță zahăr (opțional)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tocați ceapa foarte mărunt, treceți usturoiul prin presă. Dați cartoful pe răzătoarea cu găuri mici apoi îl stoarceți între palme ca să scăpați de excesul de apă. Procedați la el și dacă folosiți pâine înmuiată în lapte în loc de cartof.
  • Puneți toate ingredientele: carnea tocată, oul, condimentele, într-un castron și frământați energic 5 minute până când compoziția se leagă și devine ca o pastă.
    amestec carne tocata pentru chiftele marinate
  • Împărțiți amestecul de carne în câte chifteluțe doriți să faceți (aprox. 15-17 bucăți), le dați formă de bilă și le tăvăliți prin făină.
    cum se formează chiftelele
  • Ungeți o tavă cu ulei și așezați chifteluțele în tavă. Întoarceți-le pe ambele părți ca să aibă și deasupra o peliculă de ulei care să împiedice uscarea în cuptor. Puneți în tavă 50 ml de vin alb și dați chifteluțele la cuptor, la 200 de grade pentru 30 de minute. Cuptorul să fie preîncins!
    chiftele in tava
  • La jumătatea timpului de gătire, adică după 15 minute, deschideți ușa cuptorului și întoarceți chiftelele pe partea cealaltă. Continuați coacerea.
    chiftele in tava la cuptor
  • Între timp, într-un vas amestecați toate ingredientele din lista pentru sosul de roșii aromat.
    preparare sos de rosii pentru chiftelute marinate
  • Scoateți tava din cuptor și turnați sosul în tavă. Stropiți chiftelele la suprafață cu câte o lingură de sos ca să se păstreze fragede și suculente.
    sos de rosii turnat in tava peste chiftele
  • Reduceți temperatura cuptorului la 180 de grade și dați tava la cuptor pentru 15 minute, până când sosul se leagă și scade puțin.
    chiftele marinate la cuptor
  • Serviți chiftelele marinate alături de garnitura preferată, cu murături sau cu o salată proaspătă.
    chiftelute in sos de rosii cu paste
Valori nutriționale
Chiftele marinate la cuptor - rețeta de chifteluțe cu sos de roșii și piure
Valori per porție
Calorii
345
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
22
g
34
%
Colesterol
 
108
mg
36
%
Carbohidrați
 
12
g
4
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
5
g
6
%
Proteine
 
20
g
40
%
Vitamina A
 
616
IU
12
%
Calciu
 
50
mg
5
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

📝 Ți-a plăcut rețeta sau povestea?

Primește în fiecare joi un newsletter scris cu poftă – cu rețete simple, descoperiri din bucătărie și gânduri de pus pe pauză. Fără zgomot, doar cu miros de prăjituri și cafea imaginară ☕

🍪 Abonează-te la Bucate Aromate

Din aceeași categorie

  • osso bucco fraged cu mamaliguta si sos cu multe legume presarat cu gremolata
    Cum să faci Osso Buco cu gremolata – rețeta clasică italiană (video)
  • ceafa de porc cu cartofi prajiti la air fryer
    Cum faci ceafă de porc fragedă și cartofi crocanți la air fryer, în același timp!
  • Taci și Înghite – Rețeta Tradițională de Mămăligă în Straturi cu Brânză și Afumătură
  • o felie de lasagna bolognese servita pe farfurie alba
    Lasagna bolognese cu carne tocată și Bechamel – rețeta italiană clasică
334 shares
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

📝 Ți-a plăcut rețeta sau povestea?

Primește în fiecare joi un newsletter scris cu poftă – cu rețete simple, descoperiri din bucătărie și gânduri de pus pe pauză. Fără zgomot, doar cu miros de prăjituri și cafea imaginară ☕

🍪 Abonează-te la Bucate Aromate

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

📝 Ți-a plăcut rețeta sau povestea?

Primește în fiecare joi un newsletter scris cu poftă – cu rețete simple, descoperiri din bucătărie și gânduri de pus pe pauză. Fără zgomot, doar cu miros de prăjituri și cafea imaginară ☕

🍪 Abonează-te la Bucate Aromate

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x