• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Ruladă din piept de pui cu cașcaval - ideală pentru prânz sau aperitiv

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 28 iul. 2025 · Publicată: 11 ian. 2024 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
43 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 10 minute

O rețetă de ruladă din piept de pui cu cașcaval, este foarte ușor de făcut și cere doar câteva ingrediente simple. Dar ce preparat gustos și aspectuos obținem! Va fi vedetă pe orice masă de familie!

platou cu felii de rulada din piept de pui cu cascaval

Rulada din carne îmbină textura suculentă a pieptului de pui cu savoarea bogată a cașcavalului topit. Este rețeta ideală pentru prânz sau ca aperitiv și este perfectă pentru a fi servită la ocazii speciale sau într-o zi obișnuită, când doriți să gătiți ceva special.

Dacă doriți să o serviți caldă, rulada din carne de pui este ideală pentru masa de prânz alături de garnitura voastră preferată, de exemplu piure de cartofi sau cartofi natur.

Dacă o lăsați să se răcească peste noapte la frigider, aceeași ruladă din piept de pui cu cașcaval, poate înlocui de minune mezelurile de la micul dejun și de asemenea este excelentă în caserola de la pachet, alături de o salată.

În aceeași idee, dar folosind carne de porc, este și rețeta mea de mușchiuleț umplut la cuptor . Cred că o să vă placă și aceea foarte mult!

platou cu felii de rulada din piept de pui cu cascaval

Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru ruladă din piept de pui cu cașcaval
  • Cum facem ruladă din piept de pui cu cașcaval - rețeta pas cu pas
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Echipamente necesare
  • Cum se păstrează
  • Alte sfaturi pentru reușita rețetei
  • Întrebări frecvente
  • Alte rețete cu piept de pui
  • Cu ce poți servi această ruladă din piept de pui cu cașcaval
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru ruladă din piept de pui cu cașcaval

Cantitățile exacte ale ingredientelor le găsiți la final, în caseta cu rețeta completă pe care o puteți salva sau tipări ca să o aveți la îndemână atunci când gătiți. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei. Iar mai jos vedeți dintr-o privire tot ce vă trebuie pentru această rețetă de ruladă din piept de pui cu cașcaval.

ingrediente cu etichetă pentru rețeta de rulada din piept de pui cu cascaval
  • piept de pui - avem nevoie de un piept de pui întreg, dezosat și fără piele
  • cașcaval - folosim și cașcaval ras, dar avem nevoie și de câteva felii subțiri de cașcaval pe care le vom rula în interiorul pieptului de pui
  • smântână - folosiți smântână fermentată (ca pentru sarmale) cu minim 20% grăsime
  • măsline - fără sâmburi, tăiate rondele
  • gogoșari în oțet - tăiați cubulețe
  • condimente: boia de ardei, cimbru uscat, pudră de usturoi, sare și piper
  • pentru uns rulada: vom face un amestec de ulei de măsline, muștar și vin roșu

Nu uitați să vedeți cardul de rețetă de la final, pentru cantitățile exacte ale ingredientelor!

Cum facem ruladă din piept de pui cu cașcaval - rețeta pas cu pas

Rulada din piept de pui cu cașcaval nu se face greu deloc, e nevoie de doar puțină atenție și răbdare atunci când rulați carnea umplută cu cașcaval și legume.

piept de pui pentru rulada cu cascaval

1.Tăiați pieptul de pui felii subțiri, apoi îl acoperiți cu folie alimentară și îl bateți ușor cu fundul unui ibric. Astfel se uniformizează grosimea fără să se distrugă textura cărnii.

piept de pui condimentat pentru reteta de rulada de carne cu cascaval

2. Amestecați într-un castron toate condimentele, apoi presărați amestecul peste feliile de carne, pe ambele părți.

felii de piept de pui asezate pentru rulada cu cascaval

3. Așezați fâșiile de carne una lângă alta, ușor suprapuse ca să formeze un dreptunghi sau un pătrat.

crema de smantana si cascaval intinsa peste felii de piept de pui

4. Amestecați cașcavalul ras cu smântâna și întindeți pasta obținută peste carne.

felii de cascaval asezate peste piept de pui pentru reteta de rulada de carne

5. Presărați apoi măslinele tăiate rondele și gogoșarii tăiați cubulețe. Deasupra așezați feliile de cașcaval.

piept de pui cu cascaval rulat pentru rulada

6. Rulați pieptul de pui cât mai strâns formând o ruladă de carne cu cașcaval.

rulada din piept de pui cu cascaval unsa cu pensula

7. Într-un castron puneți: uleiul de măsline, muștarul și vinul roșu. Omogenizați și ungeți rulada cu acest amestec, folosind o pensulă de bucătărie.

rulada de carne in hartie de copt

8. Înfășurați rulada strâns în hârtie de copt și legați capetele cu sfoară de bucătărie. O așezați într-o tavă și o băgați în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru 40 de minute.

hartie de copt taiata cu foarfeca

9. Deschideți cuptorul, tăiați hârtia de copt cu o foarfecă și o desfaceți astfel încât rulada să fie expusă. Măriți temperatura cuptorului la 200 de grade (puteți porni acum și grill-ul dacă aveți) și mai lăsați rulada în cuptor încă 10-15 minute, cât să se rumenească frumos.

rulada taiata

10. Dacă o serviți caldă, lăsați rulada 10 minute deoparte înainte de tăiere. Dacă o doriți rece, lăsați-o să se răcească la frigider peste noapte și o feliați a doua zi.

Ce puteți înlocui în rețetă

În rețeta de ruladă din piept de pui cu cașcaval, există câteva opțiuni de înlocuire a ingredientelor, în funcție de preferințele personale și de disponibilitatea acestora. Iată câteva sugestii:

  • piept de pui - îl puteți înlocui cu pulpe deosate sau cu carne de curcan
  • smântână - în locul amestecului de smântână și cașcaval ras pe care l-am folosit eu, puteți unge carnea cu unt moale.
  • cașcaval - puteți experimenta cu diferite tipuri de cașcaval, cum ar fi: mozzarella, cheddar sau gouda, pentru a obține arome și texturi diferite.
  • condimente - puteți adăuga și alte condimente sau ierburi aromatice decât cele folosite de mine. În funcție de preferințe, puteți alege de exemplu: fulgi de ceapă, dulceață de ardei iute, busuioc sau rozmarin, pentru a personaliza gustul rețetei.

felii de rulada din piept de pui cu cascaval

Echipamente necesare

Nu aveți nevoie de echipamente speciale pentru a pregăti această ruladă din carne la cuptor. Fie că procedați ca mine, și înfășurați rulada în hârtie de copt sigilând doar capetele, fie că doriți să o legați cu sfoară pe toată suprafața, asigurați-vă că folosiți o sfoară alimentară care este concepută astfel încât să reziste la temperatura cuptorului.

Cum se păstrează

Păstrați rulada la frigider pentru 4-5 zile. Dacă doriți să o serviți caldă, o încălziți pentru 2-3 minute în cuptorul cu microunde sau în cuptorul mare, la 180 de grade pentru 8-10 minute.

Puteți congela rulada din carne de pui. Când doriți să o serviți, lăsați-o să se dezghețe lent, peste noapte la frigider.

Alte sfaturi pentru reușita rețetei

  • Folosiți piept de pui proaspăt, nu congelat pentru a obține o ruladă suculentă și gustoasă.
  • Nu bateți pipetul de pui cu ciocanul pentru că este foarte fraged și distrugeți fibrele cărnii. Folosiți în schimb un ibric sau o crăticioară mică cu fund plat pentru a obține o grosime uniformă a feliilor de carne.
  • Folosiți un cașcaval de calitate și cu o aromă puternică și care se topește frumos în cuptor. Un cașcaval cheddar este foarte potrivit și aduce o culoare frumoasă. Brânza telemea nu este potrivită pentru această rețetă.
  • Răsuciți rulada cât mai strâns și sigilați bine marginile pentru a evita scurgerile de cașcaval în timpul coacerii.
  • Pieptul de pui este o carne care se gătește repede, așa că nu coaceți rulada excesiv pentru că se usucă și nu va mai fi fragedă și suculentă.
  • Lăsați rulada să se odihnească câteva minute înainte de a o tăia.

Întrebări frecvente

Pot folosi piept de curcan în loc de piept de pui?

Da, puteți folosi piept de curcan în loc de piept de pui, urmând același mod de preparare.

Pot face rețeta și cu pulpe de pui?

Da, puteți face rețeta cu pulpe dezosate și fără piele. Tăiați-le felii subțiri și frăgeziți carnea cu ciocanul de șnițele.

Se poate servi rulada de pui și ca aperitiv festiv la sărbători?

Desigur! Faceți rulada cu o zi înainte și lăsați-o să se răcească foarte bine în frigider. Astfel cașcavalul se întărește și veți putea tăia felii frumoase.

Ce ingrediente se mai pot pune în umplutură?

In umplutură mai puteți adăuga: felii de bacon sau de șuncă, fâșii de ardei gras, castraveți murați sau morcov fiert.

Ce tip de cașcaval este cel mai potrivit pentru rulada din piept de pui?

Cașcavalul moale sau semitare este cel mai potrivit pentru a se topi frumos în timpul coacerii.

Alte rețete cu piept de pui

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor
    Piept de pui cu cartofi și smântână la cuptor - rețeta simplă, într-o singură tavă
  • Piept de pui rumenit
    Piept de pui marinat la tigaie, fraged și rumenit
  • Piept de pui cu ciuperci si sos alb în tigaie
    Piept de pui cu ciuperci și sos alb
  • Snitele din piept de pui la cuptor
    Șnițele din piept de pui la cuptor, fără pic de ulei

Cu ce poți servi această ruladă din piept de pui cu cașcaval

Vă las mai jos 4 sugestii de garnituri cu cartofi care se potrivesc foarte bine alături de câteva felii de ruladă de pui.

Dacă doriți să serviți rulada cu o garnitură mai ușoară, găsiți pe Bucate Aromate multe rețete de salate delicioase și ușor de făcut.

  • cei mai buni cartofi la cuptor
    Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă
  • 2 retete simple de cartofi natur
    Cartofi natur - 2 rețete simple, cu unt și de post
  • cartofi țărănești la tigaie
    Cartofi țărănești la tigaie cu ceapă și boia
  • Cartofi dulci la cuptor
    Cartofi dulci la cuptor cu rozmarin și usturoi

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

platou cu felii de rulada din piept de pui cu cascaval

Ruladă din piept de pui cu cașcaval

O rețetă de ruladă din piept de pui cu cașcaval, este foarte ușor de făcut și cere doar câteva ingrediente simple. Dar ce preparat gustos și aspectuos obținem! Va fi vedetă pe orice masă de familie!
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 55 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 5 minutes minutes
Număr de porții: 10 felii de ruladă
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 500 g piept de pui (întreg, fără piele și fără os )
  • 70 g cașcaval ras
  • 80 g smântână (20% grăsime)
  • 90 g cașcaval (6 felii subțiri )
  • 40 g măsline fără sâmburi
  • 40 gogoșari în oțet
  • 1 linguriță rasă boia de ardei
  • 1 linguriță rasă cimbru uscat
  • 1 linguriță rasă pudră de usturoi
  • sare și piper măcinat (după gust)
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură muștar
  • 1 lingură vin roșu

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiați pieptul de pui felii subțiri, apoi îl acoperiți cu folie alimentară și îl bateți ușor cu fundul unui ibric. Astfel se uniformizează grosimea fără să se distrugă textura cărnii.
    piept de pui pentru rulada cu cascaval
  • Amestecați într-un castron toate condimentele, apoi presărați amestecul peste feliile de carne, pe ambele părți.
    piept de pui condimentat pentru reteta de rulada de carne cu cascaval
  • Așezați fâșiile de carne una lângă alta, ușor suprapuse ca să formeze un dreptunghi sau un pătrat.
    felii de piept de pui asezate pentru rulada cu cascaval
  • Amestecați cașcavalul ras cu smântâna și întindeți pasta obținută peste carne.
    crema de smantana si cascaval intinsa peste felii de piept de pui
  • Presărați apoi măslinele tăiate rondele și gogoșarii tăiați cubulețe. Deasupra așezați feliile de cașcaval.
    felii de cascaval asezate peste piept de pui pentru reteta de rulada de carne
  • Rulați pieptul de pui cât mai strâns formând o ruladă de carne cu cașcaval.
    piept de pui cu cascaval rulat pentru rulada
  • Într-un castron puneți: uleiul de măsline, muștarul și vinul roșu. Omogenizați și ungeți rulada cu acest amestec, folosind o pensulă de bucătărie.
    rulada din piept de pui cu cascaval unsa cu pensula
  • Înfășurați rulada strâns în hârtie de copt și legați capetele cu sfoară de bucătărie. O așezați într-o tavă și o băgați în cuptorul preîncălzit la 175 grade pentru 40 de minute.
    rulada de carne in hartie de copt
  • Deschideți cuptorul, tăiați hârtia de copt cu o foarfecă și o desfaceți astfel încât rulada să fie expusă. Măriți temperatura cuptorului la 200 de grade (puteți porni acum și grill-ul dacă aveți) și mai lăsați rulada în cuptor încă 10-15 minute, cât să se rumenească frumos.
    hartie de copt taiata cu foarfeca
  • Dacă o serviți caldă, lăsați rulada 10 minute deoparte înainte de tăiere. Dacă o doriți rece, lăsați-o să se răcească la frigider peste noapte și o feliați a doua zi.
    rulada taiata
Nutrition Facts
Ruladă din piept de pui cu cașcaval
Amount per Serving
Calorii
144
% Daily Value*
Grăsimi
 
9
g
14
%
Colesterol
 
54
mg
18
%
Carbohidrați
 
2
g
1
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
15
g
30
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Gogoșari copți umpluți, gata de servit, în sos de roșii, cu felii de pâine și smântână
    Gogoșari umpluți cu carne de pui și ciuperci – rețetă gustoasă de toamnă
  • Chifteluțe de pui fragede în sos de smântână, cu mazăre și morcovi, servite cald într-un bol alb, rețetă tradițională rapidă
    Mâncare de mazăre cu smântână și chifteluțe – rețeta ușoară și gustoasă
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină
43 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Trei borcane de sticlă cu varză murată tocată în suc propriu pentru iarnă, fără saramură
    Varză tocată la borcan pentru iarnă în suc propriu – fără apă, doar cu sare neiodată
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Două borcane cu ardei grași umpluți cu varză, morcov și țelină, așezați în borcane cu saramură, rețetă de murături pentru iarnă fără oțet
    Ardei umpluți cu varză murată în saramură – rețetă pentru iarnă fără oțet
  • Felie de budincă de cuscus cu brânză și stafide, servită pe farfurie albă
    Budincă de cuscus cu brânză dulce și stafide – simplă, rapidă și hrănitoare

Populare acum

  • Suc de roşii rapid, 100% natural
    Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
  • Roșii în suc propriu la borcan pentru iarnă - simplu, fără decojire
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • borcane cu pasta de ardei kapia cu etichete pregatite pentru camara
    Pastă de ardei kapia (bulion de ardei) pentru iarnă – rețetă simplă cu doar 2 ingrediente

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Murături
  • Aluaturi

VEZI TOATE CATEGORIILE

Conserve pentru iarnă

  • Gogoşari la oţet pentru iarnă
    Gogoșari la oțet pentru iarnă - rețetă tradițională
  • borcan cu dulceata de ardei iute
    Dulceață de ardei iute cu kapia și mere, rețetă simplă și aromată
  • gem de prune
    Gem de prune simplu și bun, 100% natural
  • Cătină cu miere la borcan
    Cătină cu miere la borcan pentru imunitate - Rețetă detaliată
VEZI ȘI ALTE CONSERVE

Prăjiturile copilăriei

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • Bulion de roșii cu ardei kapia, rețetă tradițională pentru iarnă, fără conservanți, în bol alb și borcane în fundal
    Bulion de roșii cu ardei kapia - rețeta pentru iarnă, fără conservanți
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • ciorba raduteana cu carne de pui si smantana presarata cu patrunjel
    Ciorbă rădăuțeană delicioasă - vezi rețeta tradițională pas cu pas
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • Pui intreg pe fund rustic de lemn inconjurat de condimente
    Ce poți găti dintr-un pui întreg – rețete economice pentru toată săptămâna
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.