• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete cu dovlecei

    Tocăniță de dovlecei

    Publicat la 9 septembrie 2015 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Am făcut tocăniţa asta de dovlecei într-o zi de post ca să o iau la pachet la serviciu. Da, noi la birou, în pauza de masă, mâncăm mâncare gătită adusă de acasă pentru că e mai ieftin, mai bun, mai sănătos, mai comod, în fine, ştiţi şi voi! De fapt mâncăm orice, ba chiar şi gătim chestii simple gen salate, ouă ochiuri sau paste cu pesto, de exemplu.

    Tocăniță de dovlecei

    Bun, revenind la tocăniţa noastră, dimineţa, când o puneam în caserolă pentru mine şi pentru soţul meu, mi-a venit aşa o idee să calculez cât costă mâncarea pe care o făcusem cu o seară înainte. Nu mai ştiam eu prea bine preţurile, dar le-am aproximat cum m-am priceput, le-am rotunjit în plus şi tot mi-a rezultat că am dat în total vreo 5 lei pe 4 porţii de tocăniţă de dovlecei. Adică 1.25 lei porţia generoasă, sănătoasă, delicioasă....mai are rost să mai spun ceva despre tocăniţa asta?

    Poate doar să fac precizarea că acum, când vă scriu e sfârşitul verii, începutul toamnei. Dacă v-aţi nimerit pe blogul meu şi citiţi cumva reţeta asta în toiul iernii, atunci socotelile se vor schimba şi cred că vor trebui refăcute la preţuri de supermarket 😛

    Mod de preparare tocăniță de dovlecei

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Tocăniță de dovlecei

    5 from 20 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes minutes
    Gătire: 35 minutes minutes
    Timp total: 50 minutes minutes
    Număr de porții: 4
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    pentru 4 porţii

    • 3 dovlecei de mărime medie
    • 1 ceapă mare (sau 2 mici)
    • 1 ardei gras (eu am pus 1 ardei kapia, pentru culoare)
    • 1 morcov
    • 3 roșii mari (bine coapte (sau o conservă))
    • 100 ml de ulei
    • sare (piper boabe (sau măcinat))
    • 1 foaie de dafin micuță
    • o linguriță de cimbru uscat
    • pătrunjel verde sau mărar - pentru presărat deasupra

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Tăiem ceapa și ardeiul gras cubulețe, iar morcovul îl dăm pe răzătoarea cu găuri mari.
    • Într-o cratiță încăpătoare călim legumele de mai sus în ulei timp de 2-3 minute, doar pană se înmoaie ceapa și devine sticloasă. Amestecam din când în când sa nu se lipească.
    • Punem în cratiță dovleceii spălați și curățați de coaja (dacă țineți musai, dar eu nu-i curăț) și tăiați cuburi potrivit de mari.
    • Adăugăm roșiile pasate bine la blenderul vertical (ca acesta) și 100 ml de apă. Condimentăm cu sare, piper și cimbru uscat, punem și o frunzuliță de dafin și lăsăm totul să fiarbă acoperit, la foc mic pana când se înmoaie cuburile de dovlecel. Ele trebuie totuși să rămână puțin ferme, să nu se înmoaie de tot.
    • Se servește caldă sau rece, presărată cu pătrunjel proaspăt sau mărar.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Tocăniță de dovlecei

    Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de tocăniță de dovlecei pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

    Poftă bună la tocăniță de dovlecei!

    Din aceeași categorie

    • paste cu dovlecei, smantana si parmezan
      Paste cu dovlecei, smântână și parmezan - rețeta simplă și rapida
    • Reteta pizza pe blat de dovlecei
      Pizza cu blat de dovlecei și mozzarella, rețeta simplă și delicioasă
    • supa de dovlecei a la grec
      Supă de dovlecei a la grec - rețeta cu smântână și usturoi
    • salata de dovlecei cruzi
      Salată de dovlecei cruzi în 5 minute! Cea mai simplă rețetă.

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. luminita

      octombrie 06, 2017 at 10:01 am

      si cum ai calculat pretul daca ai pus o ceapa ,un morcov,un ardei, si rosiile?ca ele se vand la kg,ai cantarit fiecare in parte si ai impartit la cat e per kg?

      Răspunde
      • Iuliana

        octombrie 06, 2017 at 10:50 am

        Exact! Ca la farmacie, pentru ca pretul tocanitei de dovlecei suscita un interes crescut din partea cititorilor si trebuie calculat cu mare acuratete 😀

        Răspunde
    2. TICUSOR URIEL

      iulie 12, 2016 at 8:46 pm

      MULȚUMIM PENTRU POSTARE!!!!!!!!!!!

      Răspunde
      • Iuliana

        iulie 12, 2016 at 8:57 pm

        Cu placere 🙂

        Răspunde
    3. Claudia

      septembrie 11, 2015 at 9:06 pm

      Preferata mea! Doar ca o fac putin altfel 🙂
      Maine am sa incerc si varianta ta 🙂

      Răspunde
    4. CristinaP

      septembrie 09, 2015 at 4:39 pm

      Draga mea, tocmai i-am stins focul. Miroase si arata foarte bine si nu mai zic cat e de buna. O adevarata mancarica de sezon si ai dreptate ce mai poti manca atat de ieftin si totodata la fel de bun!!!

      Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.