O rețetă de hummus cu roșii uscate și busuioc pică bine oricând, nu-i așa? Mai ales că rețetele de hummus parcă nu-s niciodată prea multe. Sau cel puțin așa e pentru mine, atât de mult îmi place pasta asta de năut gata în fix 5 minute sau chiar mai puțin, dacă ești mai destoinic în bucătărie 🙂
Mod de preparare hummus cu roșii uscate și busuioc
Rețeta asta e la fel de simplă ca oricare altă rețetă de hummus, dar are o aromă intensă de roșii uscate completată superb de aroma busuiocului. Ne trebuie doar năut fiert, iar eu, după cum știți, îl folosesc mereu pe cel din conservă care e mereu bun, ieftin și foarte comod de folosit.
Rețeta de hummus clasic o avem în variantă video pe canalul de YouTube. Click pe fotografia de mai jos pentru vizionare.
Ne mai trebuie niște busuioc uscat sau chiar busuioc proaspăt, dacă aveți vreun ghiveci care a supraviețuit pe pervaz. Al meu tocmai dă semne de resemnare. A stat toată vara afară, în aer liber, iar mutarea la interior nu i-a priit deloc. Va trebui cât de curând să cumpăr alt ghiveci.
Dar cel mai important ingredient în rețeta de azi sunt roșiile uscate pe care eu una mi fac singură căci mai bune ca ale mele nu-s altele pe lume.
Desigur, le găsiți și de cumpărat în orice magazin mare, dar dacă mă credeți pe cuvânt că se fac ușor și că cele făcute de noi sunt cele mai bune și vreți să le faceți și voi acasă, rețeta mea e aici: roșii uscate în cuptor. Iar odată făcute, roșiile uscate le puteți folosi la paste, la pâine, chifle, sandvișuri, omlete, salate etc.
Iar dacă sunteți fani hummus, ca și mine, vă recomand să încercați și varianta de hummus cu avocado sau pe cea de hummus cu usturoi copt. Garantez pentru ambele! 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Hummus cu roșii uscate și busuioc
Echipamente necesare
Ingrediente
- 1 conservă de năut ((400 grame))
- 7-8 roșii cherry uscate
- 1 linguriță busuioc uscat
- 2-3 lingurițe pastă de susan (tahini) - vezi rețeta
- sucul de la ½ de lămâie
- 20 ml ulei de măsline extravirgin sau uleiul de la roșiile uscate (plus 1-2 linguri extra pentru turnat deasupra)
- 1 cățel de usturoi
- ½ linguriță semințe de chimen
- sare după gust
Instrucțiuni de preparare
- Scurgem năutul din conservă, păstrăm într-o cană o parte din lichid, apoi îl clătim cu apă rece. Încercați să înlăturați pe cât posibil cojile. E o operație neplăcută și plictisitoare dar merită cu prisosință dacă vreți să obțineți un hummus fin.
- Punem năutul în blender, adăugăm pasta de susan, sucul de lămâie, uleiul de măsline, usturoiul și mirodeniile. Mai păstrați un pic de busuioc uscat pentru presărat deasupra la final.
- Blenduiți bine-bine totul pană obțineți un hummus fin și cremos. Dacă vi se pare prea uscat, mai subțiați cu un pic din zeama păstrată din conserva de năut. Dacă îl doriți mai cremos, mai puteți adăuga puțin ulei de măsline. Depinde mult de calitatea uleiului folosit și trebuie să aveți în vedere că veți mai turna și deasupra 1-2 linguri la final.
- Adăugați roșiile uscate tăiate cubulețe mici și amestecați.
- Decorați cu busuioc uscat, cuburi de roșii uscate și ulei de măsline și serviți cu pâine prăjită, foccacia sau cel mai bine cu niște turte cu maia naturală, crocante, făcute la tigaie.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu