Această rețetă de brânză feta cu roșii la cuptor combină o mulțime de arome delicioase într-un fel de mâncare atât de simplu și de bun! Ușor și delicios, gata în 30 de minute! Serviți ca aperitiv cu pâine prăjită sau îl puteți pasa și servi ca sos peste pui sau paste.
Deși are atât de puține ingrediente, prin coacerea acestora laolaltă în cuptor obținem o aromă superbă. Feta se înmoaie și devine cremoasă, roșiile cherry explodează și își intensifică aroma, iar ceapa roșie devine dulce. Totul presărat cu oregano uscat, rozmarin și ulei de măsline, o o combinație sublimă în care să întingi cu un colț de pâine bună.
Dacă și voi iubiți combinația de brânză și roșii, atunci trebuie neapărat să încercați și rețeta italiană de salată Caprese și pe cea de salată grecească autentică.
Mergi direct la:
Ingrediente pentru brânză Feta cu roșii la cuptor
Veți avea nevoie de doar câteva ingrediente pentru a face această rețetă simplă:
- brânză Feta - folosim un Feta bloc, nu feta cuburi sau mărunțită
- roșii - de preferat roșii cherry micuțe pe care să le lăsați întregi. Dacă aveți roșii mai mari, le tăiați jumătăți.
- ceapă roșie
- oregano uscat
- ulei de măsline
- sare - doar pentru roșii
Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă mai jos.
Ce puteți înlocui în rețetă
Există multe variante ale rețetei de brânză Feta cu roșii și într-o oarecare măsură o puteți adapta după gusturile voastre și după ingredientele pe care le aveți la îndemână.
Iată ce mai puteți adăuga:
- Măsline - recomand să folosiți măsline Kalamata, cu sau fără sâmburi, așezate printre roșii.
- Ardei gras - tăiat fâșii. Poate fi verde sau galben, pentru un contrast frumos de culori.
- Busuioc - în loc de oregano, veți obține o aromă superbă.
- Capere - ascunse și ele printre roșii.
- Usturoi - 2-3 căței de usturoi feliați subțire vor aduce multă savoare în mâncarea aceasta.
- Ardei iute - dacă vă plac mâncărurile picante, câteva rondele de ardei iute sau câțiva fulgi de chilli vor merge de minune.
Cum se servește brânza feta cu roșii la cuptor
În general, brânza feta gătită la cuptor, înconjurată de roșii coapte și zemoase se servește ca gustare sau aperitiv.
Serviți cât e caldă, cu pâine prăjită, lipii sau turte la tigaie, biscuiți sărați, grisine de casă, etc.
Cum se păstrează
Acest aperitiv simplu cu brânză Feta și roșii este de preferat să fie servit proaspăt, imediat după preparare. Atunci aromele sunt intense, iar brânza feta cremoasă.
Dacă totuși mai rămâne pentru a doua zi, păstrați resturile la frigider într-o caserolă cu capac. Când doriți să serviți încălziți feta cu roșii în cuptor, la 180 de grade pentru 10 minute sau la microunde.
Întrebări frecvente
Brânza feta grecească adevărată este făcută din lapte de oaie sau combinat, oaie și capră, ceea ce îi dă o aromă unică. Verificați eticheta, deoarece veți găsi în magazine și feta din lapte de vacă care nu este chiar ce ar trebui să fie.
Pentru rețeta de brânză Feta cu roșii căutați feta bloc. De obicei le găsiți în pachete vidate sau în recipiente cu saramură. Feta în saramură este mai gustoasă și cu o aromă mai proaspătă decât feta vidată.
Nu recomand feta degresată sau acele variante de feta vegană. Veți pierde toată aroma delicioasă, nu se vor înmuia în cuptor și nu veți avea avea parte de acea textură cremoasă și delicioasă
Extra sfaturi pentru reușita rețetei
- Dacă ați cumpărat feta în saramură, lăsați-o să se scurgă foarte bine înainte să o puneți în tavă.
- Eu am folosit în rețetă un bloc de feta de 150 g. Dacă folosiți un bloc mai mare (de exemplu 300 sau 500 g) timpul de gătire va fi cu 5-7 minute mai lung.
- Feta nu are gluten, puteți face acest preparat și pentru persoane cu intoleranță, doar asigurați-vă ca îl serviți cu biscuiți sau pâine fără gluten.
Încercați și alte rețete la fel de simple și de bune
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Brânză Feta cu roșii la cuptor
Ingrediente
- 150 g brânză Feta (bloc, nu cuburi)
- 1 ceapă roșie (mică)
- 250 g roșii cherry
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 linguriță oregano uscat
- sare de mare (după gust)
- piper măcinat (după gust)
Instrucțiuni de preparare
- Preîncălziți cuptorul la 200 de grade.
- Dacă aveți roșii cherry mici, le puteți lăsa întregi. Dacă sunt mai mari, le tăiați jumătăți.
- Peste roșii puneți ulei, sare, piper și oregano.
- Feliați ceapa roșie felii foarte fine ca să se coacă repede.
- Așezați într-un vas potrivit ca mărime blocul de brânză Feta, roșii și ceapă de jur împrejur.
- Peste Feta presărați oregano uscat.
- Coaceți pentru aproximativ 20 de minute. La jumătatea timpului, deschideți cuptorul și rotiți vasul ca să se coacă uniform. Brânza nu trebuie să se rumenească, ci doar să se înmoaie și să devină cremoasă.
- Serviți imediat cu pâine prăjită, biscuiți sărați, grisine, lipii, etc.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu