• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete rapide

Pizza pe lipie libaneză. Rețeta rapidă, gata în 10 minute!

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 1 iun. 2024 · Publicată: 20 iul. 2021 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
303 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de pizza pe lipie libaneză va fi gustoasă, sățioasă și extrem de rapidă. În doar 10 minute poți avea o pizza exact pe gustul tău!

Cu toții iubim pizza clasică, cu blat de pizza din aluat dospit , iar dacă e și coaptă pe foc de lemne, e și mai bine! Dar cu toții avem și zile în care suntem atât de grăbiți sau atât de obosiți încât avem nevoie de o mâncare caldă, bună și rapidă care să ne remonteze în câteva minute.

Pentru astfel de zile, o pizza pe lipie libaneză e mâncarea perfectă și întrunește toate condițiile pentru a ne satisface:

  1. se face repede
  2. poți pune pe ea orice găsești prin frigider
  3. e gata în 10 minute
  4. e delicioasă și ține bine de foame
Pizza pe lipie libaneză

Dacă totuși doriți o pizza de casă bună și rapidă, dar nu aveți lipii, vă recomand să încercați rețeta mea de pizza cu blat subțire și crocant, fără dospire. Se face ușor, e delicioasă și puteți face după această rețetă o pizza cât tava de la aragaz, care să sature toată familia 🙂

Ingrediente de bază pentru rețeta de pizza pe lipie libaneză

Firește, ca să avem parte de această delicioasă pizza pe lipie, trebuie, totuși să avem la îndemână câteva ingrediente de bază:

  • lipii - cel mai cunoscut termen care le definește este acela de "lipie libaneză", dar în magazine le veți găsi sub multe ambalaje și denumiri. Veți găsi pachete pe care scrie simplu și românește "lipii", dar le veți găsi și ca "wraps" sau "tortillias" Sunt deja coapte și sunt ambalate de obicei câte 2, 4 sau 6 la pachet. Găsiți în magazine chiar și lipii fără gluten ca acestea de aici , pentru cei care au o astfel de intoleranță.
  • sos de roșii - ca la orice rețetă de pizza, nu poate lipsi sosul de roșii cu care să ungem lipiile. Vestea bună este că îl putem improviza într-un minut din orice suc de roșii avem în casă.
  • preparate din carne - dacă e vorba de o pizza rapidă și o rețetă oarecum improvizată din ce avem la îndemână, atunci cam orice combinație e permisă. Așadar, de la bacon și până la un rest de friptură, puteți pune pe lipia libaneză orice găsiți prin frigider. Cumva, chiar și mezelurile care nu se mai mănâncă, ascunse într-o pizza, reușesc să capete altă valoare 😉
  • brânzeturi - ei, la acest capitol ar fi de preferat să folosiți brânzeturi italiene, cum ar fi mozzarella sau parmezan. Dar la fel de bun e și un cașcaval autohton care se topește frumos în cuptor. Nu aș folosi la pizza telemea sau brânză de burduf, care sunt, totuși, din altă poveste.
  • vegetale - le folosim pentru culoare, aromă și textură. Dacă le avem. Dar cred că în orice frigider se găsește vreun ardei gras, poate niște măsline sau ciuperci, poate câteva roșii proaspete sau uscate. Folosiți-le, pizza va fi mult mai savuroasă!
Pizza pe lipie libaneză

Alte rețete rapide la care am folosit lipii libaneze

Nu suntem mari amatori de lipii, totuși aproape mereu am în casă un pachet cu 2 lipii, special pentru zilele în care nu am timp să gătesc ceva mai elaborat sau pentru zilele în care vreau să reciclez într-o pizza toate resturile din frigider care nu prea se mai mănâncă.

Iată mai jos trei idei de rețete simple și delicioase la care puteți folosi lipii:

  • lipii cu hummus și năut crocant
  • tacos cu tofu crocant
  • tacos cu somon

Iar dacă nu doriți să folosiți lipii cumpărate, ci doriți să le faceți acasă, puteți folosi această rețetă de lipii (turte) care este deja publicată pe blog.

Mod de preparare pizza pe lipie libaneză. Rețeta rapidă, gata în 10 minute! (VIDEO inclus)

E tare ușoară rețeta de pizza pe lipie libaneză, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi  Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.

Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pizza pe lipie libaneză

Pizza pe lipie libaneză, cu ce ai în frigider

Rețeta de pizza pe lipie libaneză va fi gustoasă, sățioasă și extrem de rapidă. În doar 10 minute poți avea o pizza exact pe gustul tău!
5 from 8 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 1 pizza
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 lipie libaneză

pentru sosul de roșii

  • 100 g suc de roșii gros sau roșii pasate
  • 1 lingură ulei de măsline
  • ½ linguriță busuioc uscat
  • sare, piper - după gust
  • opțional - un vârf de linguriță de zahăr

topping

  • 50 g șuncă sau bacon feliat fin
  • 2-3 ciuperci Champignon
  • ¼ ardei gras
  • 20 g parmezan ras
  • 50 g mozzarella
  • 30 g roșii uscate
  • frunze de busuioc proaspăt

Instrucțiuni de preparare
 

  • Aprindeți cuptorul la 200 de grade.
  • Într-un bol, combinați toate ingredientele pentru sosul de roșii.
  • Ungeți lipia cu acest sos și peste ea așezați șunca, ardeiul, ciupercile și roșiile uscate.
  • La final presărați parmezan și mozzarella și dați pizza la cuptor pentru 10 minute.
  • Decorați cu frunze proaspete de busuioc și serviți imediat.
Nutrition Facts
Pizza pe lipie libaneză, cu ce ai în frigider
Amount per Serving
Calorii
729
% Daily Value*
Grăsimi
 
53
g
82
%
Colesterol
 
90
mg
30
%
Carbohidrați
 
33
g
11
%
Fibre
 
5
g
21
%
Zahăr
 
8
g
9
%
Proteine
 
32
g
64
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Pizza pe lipie libaneză

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Pastă de ton cu brânză cottage, ouă fierte, ceapă și castraveți murați – servită într-un bol alb, alături de pâine de casă
    Pastă de ton cu brânză cottage și ouă fierte – rețetă sănătoasă, cu multe proteine
  • castron alb cu salata calda de naut si legume diverse morcov, ardei, ceapa decorata cu patrunjel
    Salată caldă de năut cu legume – rapidă, sănătoasă, gata în 20 de minute
  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
303 shares
5 from 8 votes (8 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători
  • Amandine cu ciocolată decorate cu ganache și bilă de ciocolată, glazurate simplu, fără fondant, pe tavă albă
    Amandine cu ciocolată – rețetă ușoară de casă, cu ganache și glazură simplă (fără fondant)

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.