Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Colecții de rețete

10 conserve pentru iarnă care nu trebuie să lipsească din cămară

Publicat la 13 septembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

519 shares

Cele mai bune și mai utile 10 conserve pentru iarnă care nu trebuie să-ți lipsească din cămara unui om gospodar. Totul 100% natural, fără conservanți.

Să știți că nu întotdeauna mi-a plăcut să fac conserve pentru iarnă. Mult timp mi s-a părut că e prea mult de muncă la ele, că nu merită efortul și deranjul și că nu se simte nici o economie în bugetul familiei. Ca metodă de păstrare a legumelor preferam congelatorul , ceea ce nu e tocmai o soluție rea, dar conservele au totuși farmecul lor.

Cu timpul mi-am mai revizuit părerile. Am învățat cum să mă ocup de această activitate în așa fel încât să nu mă aglomerez cu prea multe deodată. Ba chiar a început să-mi fie drag să văd cum se umple cămara mea cu sticle și borcane dichisite.

Cuburi de roşii cu busuioc şi usturoi la borcan

Îmi place ca ceea ce fac să fie nu doar bun, ci și frumos. Am mereu grijă să etichetez frumos conservele, să le leg câte o sforicică, să le aleg capace frumoase, etc.

Cu timpul m-am obișnuit să am la îndemână conservele pentru iarnă pregătite de mine, iar meniul familiei mele nu ar fi la fel fără sucul meu de roșii, fără zacuscă sau fără gemul de gutui.

Am făcut o listă cu cele mai utile și cele mai bune 10 conserve ale mele. Sper să vă inspire și pe voi 🙂

10 conserve pentru iarnă care nu trebuie să lipsească din cămară

1. Cuburi de roşii cu busuioc şi usturoi la borcan

Încep cu preferată mea, cea în care roșiile se taie cuburi și sunt fierte în suc propriu. E cea care, după părerea mea, păstrează cel mai bine aroma de vară, de roșie cărnoasă și gustoasă. Am făcut conserva aceasta și cu tomate galbene (vezi aici), am făcut-o și cu arome diferite: cu usturoi, busuioc, leuștean sau pătrunjel. A fost de fiecare dată excepțională. Și parcă la ea muncesc cel mai puțin și murdăresc cele mai puține oale 🙂

Folosesc aceste cuburi de roșii la orice fel de mâncare, de la ciorbe până la tocănițe, dar mai ales nu-mi pot imagina sosul pentru rețetele de paste fără ele. Acolo își arată cuburile de roșii adevărată lor valoare și savoare.

Cuburi de roşii cu busuioc şi usturoi la borcan

2. Suc de roşii rapid, 100% natural

Rețeta mea de suc de roșii rapid e grozavă! Eu nu curăţ cojile de roşii şi nu le aleg de seminţe. Nu îmi place să arunc un sfert de roşie aiurea și nu văd rostul! Coaja tomatelor e plină de vitamine. Am grijă să aleg pentru conserve roşii dintr-un soi cărnos, care au puţină zeamă şi puţine seminţe. Iar câteva care rămân totuși în sucul de roșii, zău că nu mă deranjează deloc.

E de neînlocuit sucul ăsta de roșii la supe sau la ciorbe! Nimic nu se compară cu aroma lui.

Suc de roşii rapid, 100% natural

3. Bulion de roşii cu ardei kapia

Bulionul de roşii cu ardei kapia este un fel de 2 în 1, la fel de uşor de făcut ca şi sucul de roşii de mai sus, dar mai „scăzut” cum zic gospodinele şi cu un gust mai bogat, dat de ardeii graşi pe care i-am adăugat în reţetă.

Îl folosesc mai ales la "felul doi" pentru că dă o culoare intensă și frumoasă oricărui sos.

Bulion de roşii cu ardei kapia

4. Pastă de ardei cu usturoi la borcan

Am fost foarte entuziasmată acum câțiva ani când am descoperit această rețetă. E o pastă foarte concentrată, ușor dulceagă și aromată. E foarte versatilă, se poate folosi la orice. Eu o pun în general la mâncăruri de legume și la sosuri, dar își arată adevărată aromă în sandvișuri sau pe pâinea prăjită. Dacă mai presari și niște cașcaval peste o felie de pâine prăjită unsă cu pastă de ardei, deja ești în rai! Numa' să încercați! 😉

Pasta de ardei la borcan

5. Murături asortate pentru iarnă

Dacă ai în cămară un borcan sau un bidon cu murături asortate, iarna poate veni! Firește că putem pune câte un borcan cu castraveți, unui cu conopidă murată , unul cu câțiva pepeni în saramură și tot așa. Pentru mine însă, borcanele cu murături asortate sunt cele mai eficiente.

Desfac un singur borcan și am de toate, pentru toate gusturile celor din familie. E o soluție bună și dacă familia nu e prea numeroasă sau dacă știți că totuși nu sunteți mari mâncători de murături, dar parcă nici n-ați vrea să va lipsească din cămară.

Murături asortate pentru iarnă

6. Gogoşari la oţet

No, să-mi spună cineva dacă a pomenit sărbători de iarnă la români fără salată boeuf, indiferent de variantele ei. Nimeni, nu-i aşa? Nici eu! Dar salată boeuf fără gogoşari la oţet aţi pomenit? N-aţi pomenit, aşa-i? Nici eu! Şi oricât am evita noi conservele pentru iarnă puse în oţet, la gogoşari nu putem renunţa nicicum.

Știu că sunt multe rețete de gogoșari. A mea nu e nici cu fierbere, nici fără fierbere 😀 Eu opăresc gogoșarii numai un pic, cât să se înmoaie și să se așeze mai bine în borcan și atât.

Gogoşari la oţet pentru iarnă

7. Zacuscă de vinete

Tare-i bine să ai câteva borcane de zacuscă de vinete în cămară pe care să pui mâna în serile când ajungi obosită de la serviciu şi nu ai timp sau chef de gătit. Zacusca e bună şi în zilele friguroase din postul Crăciunului, iar pentru mine s-a dovedit de multe ori a fi foarte potrivită şi pentru pachetul de la birou.

Ce mai, o fi cerând ea multă manoperă, dar e o comoară la casa omului şi merită orice efort.

zacusca de vinete

8. Prune marinate cu usturoi

E ultima mea descoperire în materie de conserve pentru iarnă și îmi plac atât de mult prunele marinate cu usturoi, încât nu aveam cum să le omit din acest top 10 al conservelor de nelipsit din cămară!

Îmi plac extraordinar de mult prunele acelea cărnoase și ușor picante. O bogăție de arome și culmea, așa dulci-acrișoare cum sunt, prunele marinate se potrivesc perfect cu o friptură suculentă din carne de porc.

Nu vă faceți griji în privința usturoiului, prin marinare își va modifica gustul. Nu veți avea prune cu aromă de mujdei, vă promit! 

Prune marinate cu usturoi

9. Gem de gutui

Toate gemurile sunt minunate. Și gemul de zmeură (rețeta aici) , și cel de prune care e atât de ieftin și de bun, dar parcă dintre toate, cel de gutui e singurul la care nu aș renunța. Are o aromă și o consistentă deosebite, este excelent la micul dejun pe pâinea cu unt, la clătite sau la negresele de post care au gem în compoziție.

Gutuile ne dau unul dintre cele mai gustoase gemuri și cred că e singurul care de ani de zile nu ne-a lipsit din cămară în nicio iarnă.

Gem de gutui

10. Cătină cu miere de albine la borcan

Nu vă faceți iluzii: odată cu toamna, încep și răcelile, nu scăpăm de ele, asta e știut de când lumea! Așa că ar fi bine să ne îngrijim din timp și să punem la păstrare 2-3 borcane cu cătină în miere de albine.

Așa cum știți, cătina este foarte bogată în vitamina C care ne ajută să luptăm cu răcelile. Mierea este un conservant natural și are proprietăți antibacteriene și antivirale. Cătina și mierea, împreună, fac un duet care ne ajută să trecem mai ușor peste sezonul răcelilor.

Cătină cu miere la borcan

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • ilustratie articol cu 5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat
    5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat - Rețete Rapide și Calorii
  • 3 supe reci de vara- tarator, gazpacho, avocado
    BlendyGo 3 - ideal pentru supe reci de vară - 3 rețete gata în câteva minute!
  • 30 de retete gata in 30 de minute
    30 de Rețete gata în 30 minute. Sau mai puțin!
  • colectie de retete cu carne de pui gatita la tigaie
    10 Rețete de Pui la Tigaie - Simplu și Savuros
519 shares

Comentarii

  1. Ssrchisian Sopon Jana a zis

    august 13, 2023 at 9:36 pm

    Seara buna ! Sunt Jeni si apreciez tot ce postezi , ai preparate sofisticate si totusi simple cu ingrediente la indemana. Multumim pt. ajutorul oferit!!!!!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      august 14, 2023 at 8:14 am

      Mulțumesc!

      Răspunde

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici
x