Rețeta aceasta de plăcintă creață cu piersici și iaurt are tot ce-i trebuie: multe fructe, umplutura cremoasă și margini crocante. O veți iubi! 🙂
Dragilor, v-am adus astăzi o rețetă de plăcintă care mie mi-a întrecut toate așteptările! Are un mod de preparare foarte simpatic, multe fructe și o umplutură cremoasă și vanilată de iaurt și brânză de vaci.
Este desertul perfect într-o zi de vară la un prânz cu familia sau la o cină cu prietenii pe terasă. Vă asigur că plăcinta aceasta cu foi subțiri, cumpărate nu o să vă țină prea mult în bucătărie și ca va fi pe gustul tuturor! 🙂
De ce plăcintă "creață"?
Am numit-o "plăcintă creață" datorită modului în care strângem foile subțiri de plăcintă: le ungem cu unt, punem peste ele felii de piersici, apoi le încrețim exact ca pe o armonică sau ca faldurile unui evantai.
Peste foile de plăcintă astfel încrețite și înghesuite în tavă, turnăm umplutura de iaurt si brânză. Veți vedea exact cum am procedat eu în rețeta video de mai jos. Ceea ce obținem va fi un desert ușor și minunat, crocant pe margini și cremos și aromat în interior. Sunt convinsă că o să vă placă foarte mult rețeta de astăzi! 🙂
Mici secrete pentru o plăcintă creață cu piersici și iaurt absolut delicioasă
Această plăcintă cu iaurt și fructe este un desert foarte ușor de făcut și foarte plăcut de mâncat. Totuși, vă las mai jos câteva mici-mici secrete din experiența mea:
- nu curățați piersicile de coajă! Spălați-le bine, frecați-le să îndepărtați tot puful, dar lăsați coaja la locul ei! Coaja dă și culoare și aromă în această plăcintă, e păcat să aruncăm la gunoi tocmai ce e mai bun!
- folosiți vanilie și coajă de lămâie în umplutură! Piersicile se potrivesc de minune cu aceste arome, așa că folosiți-le cu generozitate.
- ungeți foile de plăcintă cu unt, nu cu ulei! Dacă tot folosim o grăsime, măcar să fie una bună care să contribuie și la gustul acestui desert. Aroma de unt e minunată!
- turnați umplutura cu o lingură! Ca să fiți siguri că ați turnat umplutură peste tot în mod uniform, adică și pe margini și prin colțuri, e de preferat să folosiți o lingură sau un polonic.
- lăsați plăcinta să se răcorească puțin înainte de servire! În general plăcinta cu brânză e minunată când e fierbinte, dar de data aceasta vă sfătuiesc să serviți plăcinta foarte puțin călduță sau chiar rece. Fructele și aromele din umplutură au timp să se așeze și se vor simți mai bine.
- dacă vreți totuși să serviți plăcinta fierbinte, puneți un glob de înghețată de vanilie pe fiecare felie! Înghețata se va topi pe felia caldă de plăcintă și veți avea un regal de texturi și arome în farfurie! 😉
Alte rețete asemănătoare pe care vă recomand să le încercați
Vă plac deserturile cu piersici? Sau plăcintele cu foi subțiri și crocante? Am pentru voi și alte rețete simple și bune care sunt convinsă că vor fi o încântare pentru toți membrii familiei:
- plăcintă cu iaurt și stafide
- galette cu piersici și afine
- plăcintă crocantă cu caise și migdale
- trigoane cu brânză de vaci
- prăjitură răsturnată cu piersici
Mod de preparare plăcintă creață cu piersici și iaurt (VIDEO inclus)
E tare ușoară rețeta de plăcintă creață cu piersici și iaurt, dar întotdeauna e util să poți urmări într-un videoclip modul de preparare, mai ales că ai ocazia să beneficiezi și de câteva extra-sfaturi Veți găsi mai jos atât varianta scrisă a rețetei, cât și pe cea în format video.
Dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Plăcintă creață cu piersici și iaurt
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
pentru o tavă 35×20 cm
- 1 kg piersici
- un pachet de foi de plăcinta subțiri ((400 g))
- 5 ouă
- 120 g zahăr
- 250 g iaurt cu 3.5% grăsime
- 250 g brânză de vaci
- 10 g zahăr vanilat Bourbon ((un pliculeț))
- 1 linguriță coajă rasă de lămâie
- un praf de sare
- 30 g unt topit și răcit
- opțional - zahăr pudră pentru servit
Instrucțiuni de preparare
- Spălați bine piersicile ca să îndepărtați puful.
- Feliați piersicile, iar feliile mai mari tăiați-le în jumătăți.
- Într-un castron puneți ouăle, sarea, zahărul, coaja rasă de lămâie și amestecați energic cu un tel sau cu un mixer de mână.
- Peste ouă puneți brânza și smântâna. Omogenizați.
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă sau o ungeți cu unt.
- Ungeți cu unt topit o foaie de plăcintă.
- Așezați felii de piersici din loc în loc, apoi "încrețiți" foaia de plăcintă ca o armonică (vezi video de mai jos).
- Așezați foaia încrețită în tavă și procedați la fel până când terminați toate foile de plăcintă și toate feliile de piersici.
- Turnați amestecul de ouă, iaurt și brânză în tavă, peste foile de plăcintă.
- Dați tava la cuptor pentru 40-45 de minute până când plăcinta este coaptă și frumos rumenită deasupra.
- Lăsați plăcinta să se răcorească puțin, apoi o pudrați cu zahăr (opțional) și e gata de servit.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu