Timp estimat pentru citit: 6 minute
Iată cât de ușor puteți face chiftele la airfryer, gătite perfect! Chifteluțele gătite la friteuza cu aer cald au o crustă crocantă la exterior și sunt fragede și suculente în interior. Aceste chifteluțe gustoase sunt grozave la orice masă a zilei, în sandvișuri, la pachet sau chiar ca aperitiv!
N-a fost niciodată mai ușor să facem chiftele! Simplu de tot, doar amestecăm ingredientele, apoi le coacem rapid în airfryer. Fără să consumăm ulei, fără fum, doar cu miros delicios! Ce să-ți dorești mai mult! Aceste chifteluțe la airfryer sunt o opțiune sănătoasă și gustoasă pentru prânz sau cină și pot fi servite alături de o salată sau o garnitură de legume.
Adaptați rețeta după preferințe adăugând mai multe sau mai puține condimente sau folosind pâine înmuiată în lapte în locul cartofului. O să fie foarte bine!
Mergi direct la:
- De ce să faci chiftele la airfryer
- Ingrediente
- Cum să faci chiftele la airfryer
- Rețeta video
- Ce puteți înlocui în rețetă
- Cum se păstrează
- Alte sfaturi pentru cele mai bune chiftele
- Întrebări frecvente
- Rețete asemănătoare
- Cu ce poți servi aceste chiftele gătite la airfryer
- Rețeta completă, cantități și mod de preparare
De ce să faci chiftele la airfryer
Pentru că este:
- rapid și ușor - chiftelele se gătesc în câteva minute, folosind ingrediente simple.
- mai sanatos - se folosește mult mai puțin ulei pentru gătit, dar chifteluțele sunt la fel de suculente.
- ușor de curătat - dacă gătiți în mod regulat chifteluțe prăjite, știți ce mizerie face și cum sare uleiul în toate părțile. Cu un airfryer asta nu se întâmplă!
- gătire perfectă - friteuza cu aer gătește perfect, obținând în același timp o crustă crocantă și un interior suculent și fraged.
Ingrediente
Rețeta de chifteluțe gătite la friteuza cu aer cald, este destul de prietenoasă atât cu bugetul familiei, cât și cu silueta noastră, pentru că folosim foarte puțin ulei, doar cât să ne ungem ușor mâinile. Așadar cheltuieli mai mici și calorii mai puține!
Iată ce ne trebuie:
- carne tocată - porc, vită sau amestec
- ouă - pentru legarea compoziției
- ceapă uscată
- cartofi
- usturoi
- condimente: boia de ardei, cimbru uscat, sare și piper
- verdeață: mărar sau pătrunjel proaspăt
- foarte puțin ulei pentru uns mâinile
Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos.
Cum să faci chiftele la airfryer
E foarte ușor să pregătești chiftele delicioase fără să le prăjești în tigaie, fără fum și fără miros în toată casa! Iată în câțiva pași simpli cum puteți face cele mai bune chifteluțe la airfryer:
- Într-un castron puneți: canea tocată, cartoful dat pe răzătoarea cu găuri mici, oul, ceapa tocată mărunt și usturoiul trecut prin presă. Tot aici puneți și condimentele și verdeața.
- Frământați energic cu mâinile timp de 5 minute până când amestecul se leagă și devine ca o pastă.
- Cu mâinile unse cu ulei, formați chifteluțele și le așezați în coșul airfryer-ului.
- Seatați aparatul la 200 de grade pentru 15 minute. La jumătatea timpului, deschideți aparatul și cu un clește, întoarceți chiftelele pe partea cealaltă.
- Chifteluțele gătite la airfryer se servesc calde sau reci. Se păstrează 3-4 zile la frigider într-o caserolă cu capac.
Rețeta video
Ce puteți înlocui în rețetă
Ceea ce îmi place cel mai mult la această rețetă de chiftele este versatilitatea ei. Iată ce modificări puteți aduce rețetei:
- carne - eu am făcut chifteluțele din fotografii doar din carne de vită, dar voi puteți folosi porc, amestec de porc și vită, carne de oaie, de curcan sau de pui.
- cartof - puteți înlocui cartoful crud, dat pe răzătoare cu pâine înmuiată în lapte și apoi stoarsă între palme înainte să o puneți peste carne
- condimente - puteți adăuga și alte condimente după gustul vostru. De exemplu câțiva fulgi de chilli dacă vă plac mâncărurile picante.
- parmezan - 1 sau 2 linguri de parmezan măcinat fin, vor da un plus de gust chifteluțelor.
- smântână - o lingură de smântână adăugată în compoziție, va face chifteluțele mai fragede și mai gustoase.
Cum se păstrează
Păstrați chiftelele la frigider într-un recipient cu capac ermetic sau într-o pungă cu fermoar timp de 3-4 zile.
Chiftelele se păstrează foarte bine și la congelator pentru 2-3 luni.
Dacă doriți să le încălziți, puteți face acest lucru în airfryer, la microunde sau în cuptor.
Alte sfaturi pentru cele mai bune chiftele
- Încercați să formați chiftelele aproximativ de aceeași mărime, astfel încât să se gătească uniform.
- Nu supraaglomerați coșul friteuzei. Lăsați spațiu pentru ca aerul să circule în jurul chiftelelor. Astfel se vor găti uniform și nu există pericolul să se aburească în loc să se prăjească.
- Nu le gătiți prea mult pentru că se usucă și nu vor mai fi la fel de fragede și de gustoase.
Întrebări frecvente
Nu este necesar să ungeți coșul cu ulei înainte de a găti chiftele, deoarece carnea este deja grasă, iar coșul de friteuză este antiaderent.
Și oricum, dacă modelați chiftelele cu mâinile unse cu ulei, ele vor fi îmbrăcate într-o peliculă fină de ulei, deci nu se vor lipi.
Chiftele pot fi uscate dacă nu s-a adăugat suficient lichid în compoziție, adică cartof ras sau pâine înmuiată în lapte sau dacă ați folosit o carne slabă.
Chiftele sunt gătite când sunt rumenite frumos la suprafață.
Chiftelele deja gătite, au nevoie de doar 5 minute în friteuza cu aer la 190C.
Agitați-le la jumătatea timpului, astfel încât toate părțile să se încălzească uniform.
Rețete asemănătoare
Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:
Cu ce poți servi aceste chiftele gătite la airfryer
Iată câteva idei delicioase:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Chiftele la airfryer - rețeta de chifteluțe la friteuza cu aer cald
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 500 g carne tocată (porc, vită, curcan sau amestec)
- 1 ou
- 1 ceapă medie
- 1 cartof mediu (100 g)
- 2-3 căței de usturoi
- 1 linguriță boia de ardei dulce
- ½ linguriță cimbru uscat
- sare și piper după gust
- 2-3 fire de mărar sau pătrunjel proaspăt
- 30 ml ulei
Instrucțiuni de preparare
- Într-un castron puneți: canea tocată, cartoful dat pe răzătoarea cu găuri mici, oul, ceapa tocată mărunt și usturoiul trecut prin presă. Tot aici puneți și condimentele și verdeața.
- Frământați energic cu mâinile timp de 5 minute până când amestecul se leagă și devine ca o pastă.
- Cu mâinile unse cu ulei, formați chifteluțele și le așezați în coșul airfryer-ului.
- Seatați aparatul la 200 de grade pentru 15 minute. La jumătatea timpului, deschideți aparatul și cu un clește, întoarceți chiftelele pe partea cealaltă.
- Chifteluțele gătite la airfryer se servesc calde sau reci. Se păstrează 3-4 zile la frigider într-o caserolă cu capac.
Bine de știut:
- Încercați să formați chiftelele aproximativ de aceeași mărime, astfel încât să se gătească uniform.
- Nu supraaglomerați coșul friteuzei. Lăsați spațiu pentru ca aerul să circule în jurul chiftelelor. Astfel se vor găti uniform și nu există pericolul să se aburească în loc să se prăjească.
- Nu le gătiți prea mult pentru că se usucă și nu vor mai fi la fel de fragede și de gustoase.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Magda a zis
Cartoful ras se stoarce bine ca și pâinea?
Iuliana Sbîrnea a zis
Nu, cartoful ras nu l-am stors deloc.
Tania a zis
Minunate, din suflet mulțumesc, Iuliana draga
Iuliana Sbîrnea a zis
Mă bucur mult că au ieșit bine și că v-au plăcut! Mulțumesc și eu pentru feedback!