Rețeta de pizza cu şuncă şi ciuperci care te scoate din încurcătură la masa de prânz sau la cină cu ingredientele simple și la îndemână!
Pizza pentru mine face parte din categoria mâncărurilor care mă scot mereu din încurcătură mai mult decât onorabil şi delicios. Ca şi pastele, de altfel. Întâmplător sau nu, ambele sunt mâncăruri italiene, sunt uşor de preparat şi acasă, uşor de improvizat cu ce mai e prin frigider şi destul de ieftine la urma urmei.
Despre pizza se poate face o întreagă teorie, începând mai ales cu teoria blatului. Să fie subţire şi crocant, să fie italian clasic, să fie pufos... câte mâini care frământă aluatul, atâtea blaturi...
Rețeta de astăzi are un blat simplu de pizza, dospit cu drojdie. Dar dacă sunteți în criză de timp și doriți un blat fără dospire, puteți aplica rețeta de blat rapid cu praf de copt. Trebuie să mărturisesc că eu pe acesta în fac cel mai des.
Găsiți aici rețeta de pizza rapidă în format scris sau puteți viziona mai jos rețeta video.
Pe canalul de YouTube postez rețete video noi, de două ori pe săptămână. Dacă vă este ușor să urmăriți rețetele în acest format, abonați-vă la canalul Bucate Aromate ca să nu pierdeți nicio rețetă! Click aici pentru abonare!
Mod de preparare pizza cu şuncă şi ciuperci
Dar să ne suflecăm mânecile şi ne apucăm de treabă, da? 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Pizza cu şuncă şi ciuperci
Ingredients
Blatul
- 260 g făină
- 4 g drojdie uscată instant (12 g drojdie proaspătă)
- 170 ml apă călduţă
- 1 lingură ulei de măsline
- 5 g sare
- 1 linguriţă zahăr
Topping
- 100 g ciuperci Champignon
- 200 g şuncă de pui
- 1 ardei gras roşu
- 1 ceapă mică opţional
- 200 g cașcaval
- 200 g mozzarella
- 100 g sos de roşii poate fi şi bulion de casă
- 2 linguri de ulei de măsline
- oregano
Instructions
Blatul
- Într-un castron încăpător, se amestecă făina cu sarea, zahărul şi cu drojdia uscată
- Se adaugă apa călduţă (nu fierbinte!) şi uleiul de măsline şi se amestecă totul cu mâna până când obţinem o bilă de aluat omogen, compact, puţin elastic
- Lăsaţi aluatul să crească într-un loc călduţ, acoperit cu un prosop curat, timp de aprox. 30 de minute sau până îşi dublează volumul.
- Împărţiţi aluatul în două părţi egale, le dati formă de bilă și le lăsați să se mai odihnească încă 15 minute acoperite cu un prosop umed.
- Întindeţi aluatul pe blatul înfăinat până ajungeţi la o formă rotundă de aprox. 30 cm în diametru.
- Puneţi aluatul în tava specială pentru copt pizza dacă aveţi aşa ceva sau într-o tava normală acoperită cu hârtie de copt.
Topping
- Ciupercile se taie cât doriţi de mărunt, iar ceapa se taie cubuleţe
- Ciupercile împreună cu ceapa se călesc timp de 2-3 minute, într-o lingură de ulei de măsline.
- Amestecați sosul de roşii cu o lingură de ulei de măsline şi cu puţin oregano. Ungeţi cu acest amestec blatul de pizza, presăraţi cascavalul ras pe răzătoarea cu găuri mari, apoi adăugaţi ciupercile şi ceapa călite, ardeiul gras şi şunca tăiată cât vă place de mare.
- Din loc în loc puneţi cubuleţe de mozzarella
- Coaceţi pizza în cuptorul preîncălzit la 250 de grade pentru 8-10 de minute sau până când începe să se rumenească pe margini.
Nutrition
Pâna la urmă reţeta de pizza e mai greu de povestit decât de făcut. Lăsaţi-vă intuiţia să funcţioneze şi jucaţi-vă cu ingredientele după pofta inimii. Pizza e bună oricum, indiferent în ce ordine le-aţi pune peste blat. Ăsta e tot farmecul ei 🙂
Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de pizza cu şuncă şi ciuperci ca să o aveţi la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi pentru mai târziu.
Poftă bună vă doresc!