Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Colecții de rețete

30 de rețete cu brânză de vaci (brânză dulce) - deserturi sau preparate sărate

Publicat la 1 iunie 2023 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

88 shares

O colecție delicioasă de 30 de rețete cu brânză de vaci, sau brânză dulce, cum mai este cunoscută în România. Colecția include 10 opțiuni sărate și 20 de deserturi, astfel încât să vă puteți bucura de brânza de vaci în orice moment al zilei.

Fie că sunteți în căutarea unui mic dejun sănătos, a unei gustări dulci sau aveți nevoie de inspirație pentru masa de prânz, această colecție de rețete este perfectă pentru voi!

retete cu branza de vaci branza dulce
Mergi direct la:
  • Ce este brânza de vaci
  • 10 rețete sărate cu brânză de vaci
  • 20 rețete dulci cu brânză de vaci
  • Vezi și alte colecții de rețete

Ce este brânza de vaci

Brânza de vaci este o brânză proaspătă, obținută prin coagularea laptelui integral, degresat sau semi-degresat și separarea zerului.

Coagularea se poate face prin adăugarea de cheag sau prin acidifierea laptelui cu ajutorul unei substanțe acide, precum zeama de lămâie sau oțetul. După coagulare, brânza de vaci se lasă la scurs pentru a îndepărta excesul de lichid.

Brânza de vaci este folosită în multe feluri în bucătărie, fiind un ingredient versatil. Se poate folosi în aluaturi dulci sau sărate, în plăcinte, tarte, prăjituri și multe alte preparate culinare. De asemenea, este o opțiune sănătoasă pentru cei care urmăresc o dietă echilibrată, deoarece este bogată în proteine și conține puține grăsimi.

Brânza de vaci mai este cunoscută și ca "brânză dulce". În engleză o găsiți sub denumirea de cottage cheese .

brânză de vaci_brânză dulce
brânză de vaci (brânză dulce)

10 rețete sărate cu brânză de vaci

Brânza de vaci este ideală în aluaturile grase cu unt, iar fermenții pe care aceasta îi conține aduc aciditate în aluat și o aromă specifică și foarte plăcută, ușor acrișoară.

De asemenea, brânza de vaci, fiind de fapt o brânză dulce, cremoasă și maleabilă se comportă excelent ca umplutură pentru diferite preparate. Având un gust neutru, brânza de vaci se poate condimenta după preferințe și se poate folosi în sandvișuri, tarte, rulade sau chiar la ouă umplute.

Iată mai jos 10 opțiuni de preparate sărate absolut delicioase, în care brânza de vaci este un ingredient principal:

Sărățele cu brânză de vaci și chimen – Rețetă ușoară de saleuri
Cea mai simplă și cea mai bună rețetă de sărățele! Fără drojdie și fără praf de copt! Veți avea sărățele crocante care se păstrează fragede mult timp. Din același aluat puteți face și alte preparate uscate, de exemplu covrigei sau pogăcele.
Vezi rețeta aici
sărățele sau saleuri cu chimen din aluat cu unt și brânză de vaci
Ruladă aperitiv din aluat opărit - 2 variante de umplutură
Ruladele aperitiv dispar mereu primele de pe orice masă festivă! Sunt delicioase și arată atât de apetisant! Dar ruladele sunt la fel de potrivite și la micul dejun sau la pachet! Blatul este moale, alb, cu gust lăptos, iar umplutura o puteți condimenta după gustul vostru. O linguriță de boia și câteva semințe de chimen transformă brânza de vaci într-o cremă fină și aspectuoasă.
Vezi rețeta aici
Rulada aperitiv în 2 variante - cu branza si pate de ficat
Brioșe sărate
Cum să faci cele mai bune brioșe sărate cu ce ai prin frigider și cum să salvezi resturile alimentare pe care nu le mai mănâncă nimeni: un rest de brânză, câteva măsline, 2-3 felii de salam sau șuncă, toate or fi binevenite în aceste brioșe!
Vezi rețeta aici
Briose sarate
Budincă dietetică cu brânză și conopidă la cuptor
Această budincă dietetică cu brânză și conopidă la cuptor este ideală pentru prânz sau cină sau o puteți lua la pachetul de la serviciu pentru că este la fel de bună și când e caldă, și când e rece.
Vezi rețeta aici
Budincă dietetică cu brânză și conopidă
Tartă cu brânză și sparanghel
Frumoasă, gustoasă și ușor de făcut! Așa este această tartă minunată cu brânză, roșii cherry și sparanghel. Dacă aveți timp să faceți și un foietaj de casă va fi și mai bună. Dar dacă nu, alegeți calea ușoară și folosiți o foaie de aluat cumpărat. Va fi de asemenea foarte bine!
Vezi rețeta aici
Tarta cu branza si sparanghel
Cremă de brânză cu boia de ardei şi seminţe de chimen
Iată cum să faci simplu și rapid o cremă de brânză cu ingrediente pe care le ai în casă! O poți folosi apoi la micul dejun, la tartine, ouă umplute, rulade, clătite sărate, etc.
Vezi rețeta aici
Cremă de brânză cu boia de ardei şi seminţe de chimen
Clătite cu brânză şi somon afumat
Clătite cu brânză şi somon, o reţetă de aperitiv foarte potrivită pentru sărbători, dar şi pentru un mic dejun rapid și gustos.
Vezi rețeta aici
clătite cu brânză şi somon afumat
Crostini cu cremă de brânză și ciuperci sotate: O delicatesă cu reducție de vin roșu
O gustare hrănitoare și delicioasă cu câteva ingrediente asociate surprinzător: brânză de vaci și ciupercuțe rumene trase în unt, la tigaie!
Vezi rețeta aici
Crostini cu cremă de brânză şi ciuperci
Plăcinte învârtite cu brânză sărată
Banala dar delicioasa plăcintă cu brânză a bunicilor noastre, acum într-o nouă prezentare! Mai învârtită, mai simpatică și mai ușor de făcut pentru că folosim foi din comerț. Astfel, în mai puțin de o oră, învârtitele vor fi pe masă, aburinde și gata de savurat!
Vezi rețeta aici

20 rețete dulci cu brânză de vaci

Brânza de vaci este potrivită în deserturi datorită texturii sale moi și cremoase, care se combină foarte bine cu alte ingrediente dulci. De asemenea, are un gust ușor și neutru, ceea ce o face să se potrivească cu diverse arome și condimente.

Brânza de vaci poate fi folosită în prăjituri, clătite, cheesecake-uri sau alte deserturi cu brânză, oferindu-le o consistență și o cremozitate aparte. De asemenea, este o opțiune mai sănătoasă decât alte tipuri de brânză, datorită conținutului redus de grăsimi și calorii.

Alivanca moldovenească
Alivancă moldovenească, o reţetă simplă, țărănească. Multe bunici şi-au răsfăţat nepoţeii cu prăjitura aceasta. Iată cât de uşor se face!
Vezi rețeta aici
Alivanca moldoveneasca
Prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni
Această prăjitură rapidă cu brânză dulce și căpșuni se face atât de atât de ușor, încât o veți repeta foarte des și cu alte umpluturi!
Vezi rețeta aici
prajitura cu capsuni si crema de branza
Pască fără aluat cu brânză de vaci și multe stafide
Pască fără aluat cu brânză de vaci, smântână și stafide – cremoasă, fină și ușor de făcut. Rețetă tradițională, perfectă pentru Paște!
Vezi rețeta aici
Pasca fara aluat
Colțunași moldovenești - rețeta cu aluat opărit
Rețeta de colțunași moldovenești serviți cu unt și smântână și trei idei de umpluturi savuroase, dulci și sărate, pentru toate gusturile.
Vezi rețeta aici
coltunasi moldovenesti reteta traditionala
Macaroane cu brânză la cuptor
Budinca de macaroane cu brânză la cuptor este mâncarea copilăriei pentru mulți dintre noi. E atât de gustoasă și de hrănitoare! E perfectă oricând, şi la micul dejun, şi la desert dar şi seara la cină.
Vezi rețeta aici
Macaroane cu branza
Brânzoaice pufoase cu brânză dulce. Rețeta de poale-n brâu.
Cu această rețetă de brânzoaice moldovenești, veți obține plăcinte aurii, pufoase și pline de umplutură! O bucurie pentru întreaga familie!
Vezi rețeta aici
reteta branzoaice sau poale-n brau
Papanași cu brânză de vaci
Cauți o rețetă de papanași cu brânză de vaci? Să fie pufoși, aromați și delicioși? Exact așa este această rețetă! Încerc-o chiar azi!
Vezi rețeta aici
Papanasi cu branza de vaci
Papanași fierți cu brânză de vaci, serviți cu smântână și dulceață
Cea mai simplă, ce mai bună variantă de papanași: Și nu doar că e cea mai ușor de făcut dintre toate, dar e şi cea mai dietetică. Fără nimic prăjit, fără pesmetul îmbibat cu unt (dar delicios, ce-i drept), ce să vă mai explic, efort minim, gust maxim!
Vezi rețeta aici
Papanași fierți cu brânză de vaci, serviți cu smântână și dulceață
Cheese cake cu vișine la cuptor
Cheesecake cu vișine la cuptor, un desert extraordinar de fin și de cremos. Se poate servi și de Paște. Rețeta de pască fără aluat cu vișine.
Vezi rețeta aici
Pasca cu visine. Cheesecake cu visine.
Negresă cu brânză și struguri
Negresă cu brânză cu blat pufos, aromat cu puțin rom. Crema de brânză este și ea foarte gustoasă și parfumată cu coajă de lămâie, iar boabele de struguri cu care te întâlnești prin feliile de negresă fac tot deliciul acestei prăjituri.
Vezi rețeta aici
Negresa cu branza si struguri
Trigoane cu brânză de vaci în foi de plăcintă
Trigoanele cu brânză de vaci și stafide sunt minunate, parfumate cu vanilie și coajă rasă de lămâie, aurii și micuțe. Sunt perfecte la micul dejun cu lapte sau cu ceai, sunt bune și seara la cină cu un iaurt, dar le puteți pune și în pachetul pentru școală sau serviciu.
Vezi rețeta aici
Trigoane cu branza de vaci
Melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide
Rețeta rapidă de melcișori din foietaj cu brânză dulce și stafide, un desert de casă ușor și delicios, pe gustul întregii familii.
Vezi rețeta aici
Melcișori din foietaj
Clătite bănățene ca la Ana Lugojana. Rețeta de clătite la cuptor.
Clătite bănățene umplute cu brânză cremoasă, scăldate în sos fin de vanilie și învelite cu bezea pufoasă, ușor caramelizată. Un deliciu!
Vezi rețeta aici
Clătite bănățene ca la Ana Lugojana
Mini rulouri cu scorțișoară din aluat fraged de casă
Mini rulouri cu scorțișoară, din aluat fraged cu unt și brânză de vaci. Sunt perfecte pentru micul dejun sau de luat la pachet!
Vezi rețeta aici
mini rulouri cu scortisoara din aluat fraged
Brioşe din paste cu brânză dulce
Brioşe din paste cu brânză dulce, ușor de făcut, delicioase și potrivite la micul dejun, la cină sau la pachet.
Vezi rețeta aici
Briose din paste cu branza dulce
Prăjitură cu brânză dulce și ciocolată
Pască cu ciocolată – rețetă simplă și rapidă, cu blat de ciocolată și umplutură fină de brânză dulce. Perfectă pentru Paște sau orice ocazie!
Vezi rețeta aici
Pască cu ciocolată
Păscuțe cu brânză dulce și stafide. Mini pască cu aluat de cozonac.
Păscuțe cu brânză dulce și stafide, mici, aurii și delicioase. O rețetă de mini pască cu aluat de cozonac, ideală pentru sărbătorile pascale.
Vezi rețeta aici
Pascute cu branza dulce si stafide
Prăjitură cu brânză de vaci și zmeură
Prăjitură cu brânză de vaci și zmeură - o rețetă de prăjitură turnată, spornică și foarte ușor de făcut. Se poate face cu zmeură proaspătă sau congelată, dar și cu orice alte fructe de sezon.
Vezi rețeta aici
prajitura cu branza de vaci si zmeura
Pască fără făină, cu brânză dulce și stafide - rețeta "3 linguri"
Cauți o rețetă de pască fără făină, cremoasă și delicioasă? Această pască "3 linguri" cu brânză dulce nu te va ține mult în bucătărie!
Vezi rețeta aici
reteta pasca fara faina 3 linguri
Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged
Arome și texturi delicioase s-au strâns în această prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged! Blat crocant cu unt, umplutură fină și delicioasă cu stafide, fiecare bucățică din prăjitura aceasta e o bucurie!
Vezi rețeta aici
prajitura cu branza dulce si aluat fraged

Vezi și alte colecții de rețete

Ți se par utile astfel de colecții de rețete? Iată ce mai găsești pe blog:

  • 6 marinade pentru somon
    6 rețete de somon la cuptor și 6 garnituri potrivite
  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • 8 rețete cu avocado perfecte la micul dejun sau gustare
  • retete de supe crema
    Supe cremă -7 rețete delicioase şi pline de vitamine

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • ilustratie articol cu 5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat
    5 Idei de Meniu Sănătos și Echilibrat - Rețete Rapide și Calorii
  • 3 supe reci de vara- tarator, gazpacho, avocado
    BlendyGo 3 - ideal pentru supe reci de vară - 3 rețete gata în câteva minute!
  • 30 de retete gata in 30 de minute
    30 de Rețete gata în 30 minute. Sau mai puțin!
  • colectie de retete cu carne de pui gatita la tigaie
    10 Rețete de Pui la Tigaie - Simplu și Savuros
88 shares

Comentarii

  1. Liliana Varban a zis

    ianuarie 06, 2024 at 10:17 am

    Mereu sunt multumita de retetele dumneavoastră.. Va multumesc

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      ianuarie 06, 2024 at 12:53 pm

      Mă bucur tare mult dacă sunt de folos. Mulțumesc și eu!

      Răspunde

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici
x