Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu pui

Supă de tortellini cu pui și spanac - rețeta 3 în 1

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 26 mart. 2025 · Publicată: 14 feb. 2023 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· Lasă un comentariu
6 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru lectura articolului: 8 minute

Veți iubi această supă de tortellini cu pui și spanac pentru că este consistentă și sățioasă! O rețetă ingenioasă, pe care o puteți găti în etape, ca să obțineți o supă 3 în1: de post (vegană), vegetariană sau cu carne, după regimul sau preferințele persoanelor pe care le aveți la masă.

reteta supa de tortellini cu pui si spanac

O rețetă de supă atât de bogată și de gustoasă ! E plină de legume, are tortellini delicioși și suficiente bucăți de carne încât să dea o senzație de confort și sațietate.

În plus se face foarte ușor cu ingrediente la îndemână. Vreți și alte rețete ușoare de supă? Încercați rețeta mea de supă cremă de ardei copți sau pe cea de supă cremă de usturoi.

Mergi direct la:
  • De ce "supă 3 în 1"?
  • Ce ne trebuie pentru a face această rețetă
  • Cum se face
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se păstrează
  • Extra-sfaturi
  • Alte rețete de supe
  • Cu ce poți servi această supă de tortellini cu pui
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

De ce "supă 3 în 1"?

Pentru că este ușor să o gătești în etape și să obții 3 feluri de supă:

  1. vegană - cu spanac, dar fără tortellini
  2. vegetariană - cu tortellini și spanac, dar fără carne
  3. cu carne - cu tortellini, piept de pui și spanac

În acest fel va fi foarte simplu pentru tine să gătești o singură dată, dar să satisfaci toate gusturile, regimurile sau preferințele celor din familie.

reteta supa de tortellini cu pui si spanac
supă 3 în 1: vegană/vegetariană/cu carne

Ce ne trebuie pentru a face această rețetă

Tortellini
Tortellini
  • piept de pui - alegeți un piept de pui cu os. Dacă puneți osul la fiert, puteți face rapid o supă simplă, dar care va da gust bun. 
  • ulei - foarte puțin, doar pentru călit legumele
  • legume: ceapă, morcov, țelină, păstârnac
  • cuburi de roșii - pot fi roșii dintr-o conservă cumpărată
  • usturoi - dă o aromă specială în această supă
  • opțional, leguminoase - folosiți fasole, năut sau linte fiartă dacă doriți o supă vegană mai consistentă. Puteți folosi fasole, năut sau linte din conservă sau le puteți fierbe separat.
  • baby spanac - pentru mai multe vitamine și o notă de prospețime
  • tortellini  - pentru varianta vegetariană a supei, cumpărați tortellini cu ricotta, de preferat refrigerați. Dacă folosiți tortellini uscați, va trebui să ajustați timpul de gătire conform instrucțiunilor de pe pachet.
  • sare și piper 
  • pătrunjel proaspăt pentru servit
  • opțional, dacă vă place, fâșii de parmezan ras pentru servit

Cum se face

piept de pui in tava la cuptor

1. Îndepărtați osul și pielea de la pieptul de pui. Osul îl puneți la fiert pentru 30-40 de minute cu 1 litru de apă și un praf de sare. Îndepărtați spuma care se formează.

2. Condimentați pieptul de pui cu sare și piper pe ambele părți. Puneți-l într-o tavă și dați-l la cuptor, la 200 de grade (cuptorul preîncălzit) pentru aprox. 40-45 de minute. La jumătatea timpului îl întoarceți pe partea cealaltă.

3. Într-o oală încăpătoare (4-5 litri) puneți 2 linguri de ulei și căliți legumele tăiate cubulețe mici, pentru 3-4 minute.

4. Adăugați 3 litri de apă caldă, sare și piper și lăsați supa să fiarbă acoperită cu capac pentru 20-25 de minute până când legumele sunt gătite.

5. Adăugați roșiile și usturoiul trecut prin presă și lăsați supa să mai fiarbă 5 minute.

6. Acum puteți da deoparte câte porții doriți pentru supa vegană. Adăugați fasole, năut sau linte fiartă, o mână de spanac și lăsați supa pe foc 5 minute, doar cât să se împrietenească aromele.

7. În oala mare completați cu 1 litru de apă caldă și puneți tortellini la fiert. Îi lăsați să fiarbă cu 5 minute mai puțin decât timpul indicat de pachet.

8. Adăugați spanacul și fierbeți încă 5 minute. Supa vegetariană e gata, puteți da deoparte câte porții doriți.

9. Între timp osul de pui a fiert, strecurăm supa printr-o sită. Scoatem și pieptul de pui din cuptor și imediat îl desfacem cu 2 furculițe.

10. În oala mare cu supă punem supa de pui și pieptul de pui. Mai lăsăm 5 minute pe foc mic și putem servi supa cu pătrunjel și parmezan ras, după gust.

Ce puteți înlocui în rețetă

  • Tortellini - se pot înlocui cu ravioli sau cu orice alt tip de paste aveți în casă. Dacă doriți o supă fără gluten, puteți să renunțați la tortellini sau să le înlocuiți cu orez.
  • Piept de pui - îl puteți înlocui cu pulpe dezosate. Puteți folosi de asemenea carne de porc sau de vită, dar trebuie să luați în calcul timpul mult mai lung de gătire.
  • Cuburi de roșii - le puteți înlocui cu suc de roșii făcut în casă.
  • Baby spanac - puteți folosi spanac proaspăt pe care să îl rupeți cu mâna pentru ca frunzele să aibă mărimea potrivită. Puteți folosi de asemenea și spanac frunze congelat.
  • Leguminoase - pentru varianta vegană a supei, dacă nu doriți să adăugați fasole, năut sau linte, puteți adăuga paste fără ou. În acest caz, rețeta va fi foarte asemănătoare cu rețeta de supă italiană minestrone.

reteta supa de tortellini cu pui si spanac
supă vegană cu spanac
reteta supa de tortellini cu pui si spanac
supă vegetariană cu tortellini
reteta supa de tortellini cu pui si spanac
supă cu tortellini și pui

Cum se păstrează

Dacă mai rămâne, păstrați supă cu tortellini și pui la frigider, într-un recipient cu capac, până la 3 până la 4 zile. Când doriți să o serviți, încălziți supa la foc mic.

Dacă doriți să congelați supa, vă recomand să o congelați fără tortellini, rezistă până la 3 luni. Înainte de servire, fierbeți separat tortellini și îi adăugați în supă.

Extra-sfaturi

  • Folosiți pentru această supă cei mai mici tortellini pe care îi găsiți. Dacă sunt prea mari, se umflă mult la fiert, iar oala va fi cam aglomerată.
  • Dacă nu aveți nevoie o cutie întreagă de tortellini, care de obicei are 250 de grame, folosiți doar cât vă trebuie, iar ceea ce rămâne puteți păstra la congelator pentru altădată.
  • Aveți în vedere, mai ales dacă păstrați supa de pe o zi pe alta, că tortellini se vor umfla foarte mult și vor absorbi mult lichid. Așa că fie faceți de la început supa mai fluidă, fie înainte de servire mai adăugați supă de legume sau de pui.
  • Spanacul, mai ales dacă este varianta baby se înmoaie foarte repede și își pierde culoarea și textura. Asigurați-vă că nu îl adăugați prea devreme în oală, ca să nu fiarbă prea mult.
  • Dacă vă plac supele picante, puteți adăuga la fiert o linguriță de fulgi de chilli.

Alte rețete de supe

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • reteta de supa italiana minestrone
    Minestrone - rețeta de supă italiană cu paste și legume
  • Supa crema de naut cu sunculita crocanta
    Supă cremă de năut cu șunculiță crocantă
  • Supa de rosii cu orez
    Supă de roșii cu orez și busuioc. Deliciu în orice anotimp!
  • Supa crema de cartofi dulci
    Supă cremă de cartofi dulci, rețetă vegană și dietetică

Cu ce poți servi această supă de tortellini cu pui

Iată mai jos câteva idei:

  • Crutoane de paine
    Crutoane aromate din pâine pentru supe
  • Tăieței de casă cu ou
    Tăieței de casă cu ou. Rețeta pas cu pas, fără aparat.
  • Chifle de casă pufoase şi minunate
    Chifle de casă pufoase şi minunate
  • Pâine la tavă cu făină neagră şi seminţe de in
    Pâine la tavă cu făină neagră şi seminţe de in

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

reteta supa de tortellini cu pui si spanac

Supă de tortellini cu pui și spanac

Veți iubi această supă de tortellini cu pui și spanac pentru că este consistentă și sățioasă! O rețetă simplă dar foarte ingenioasă!
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 45 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 800 g piept de pui cu os (1 buc.)
  • 3 linguri ulei
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 felie de țelină
  • 400 g cuburi de roșii (1 conservă)
  • 3 căței usturoi
  • 100 g spanac proaspăt
  • 250 g tortellini (cu ricotta - pt. vegetarieni)
  • sare și piper (după gust)

pentru servit

  • pătrunjel proaspăt
  • parmezan

opțional - pentru varianta vegană

  • 300-400 g fasole, năut sau linte fiartă (din conservă)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Îndepărtați osul și pielea de la pieptul de pui. Osul îl puneți la fiert pentru 30-40 de minute cu 1 litru de apă și un praf de sare. Îndepărtați spuma care se formează.
  • Condimentați pieptul de pui cu sare și piper pe ambele părți. Puneți-l într-o tavă și dați-l la cuptor, la 200 de grade (cuptorul preîncălzit) pentru aprox. 40-45 de minute. La jumătatea timpului îl întoarceți pe partea cealaltă.
  • Într-o oală încăpătoare (4-5 litri) puneți 2 linguri de ulei și căliți legumele tăiate cubulețe mici, pentru 3-4 minute.
  • Adăugați 3 litri de apă caldă, sare și piper și lăsați supa să fiarbă acoperită cu capac pentru 20-25 de minute până când legumele sunt gătite.
  • Adăugați roșiile și usturoiul trecut prin presă și lăsați supa să mai fiarbă 5 minute.
  • Acum puteți da deoparte câte porții doriți pentru supa vegană. Adăugați fasole, năut sau linte fiartă, o mână de spanac și lăsați supa pe foc 5 minute, doar cât să se împrietenească aromele.
  • În oala mare completați cu 1 litru de apă caldă și puneți tortellini la fiert. Îi lăsați să fiarbă cu 5 minute mai puțin decât timpul indicat de pachet.
  • Adăugați spanacul și fierbeți încă 5 minute. Supa vegetariană e gata, puteți da deoparte câte porții doriți.
  • Între timp osul de pui a fiert, strecurăm supa printr-o sită. Scoatem și pieptul de pui din cuptor și imediat îl desfacem cu 2 furculițe.
  • În oala mare cu supă punem supa de pui și pieptul de pui. Mai lăsăm 5 minute pe foc mic și putem servi supa cu pătrunjel și parmezan ras, după gust.

Bine de știut:

  • Folosiți pentru această supă cei mai mici tortellini pe care îi găsiți. Dacă sunt prea mari, se umflă mult la fiert, iar oala va fi cam aglomerată.
  • Dacă nu aveți nevoie o cutie întreagă de tortellini, care de obicei are 250 de grame, folosiți doar cât vă trebuie, iar ceea ce rămâne puteți păstra la congelator pentru altădată.
  • Aveți în vedere, mai ales dacă păstrați supa de pe o zi pe alta, că tortellini se vor umfla foarte mult și vor absorbi mult lichid. Așa că fie faceți de la început supa mai fluidă, fie înainte de servire mai adăugați supă de legume sau de pui.
  • Spanacul, mai ales dacă este varianta baby se înmoaie foarte repede și își pierde culoarea și textura. Asigurați-vă că nu îl adăugați prea devreme în oală, ca să nu fiarbă prea mult.
  • Dacă vă plac supele picante, puteți adăuga la fiert o linguriță de fulgi de chilli.
Nutrition Facts
Supă de tortellini cu pui și spanac
Amount per Serving
Calorii
289
% Daily Value*
Grăsimi
 
7
g
11
%
Colesterol
 
78
mg
26
%
Carbohidrați
 
25
g
8
%
Fibre
 
4
g
17
%
Zahăr
 
2
g
2
%
Proteine
 
31
g
62
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Sursa de inspirație a rețetei, pe blogul lui Beth, aici.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Plăcinte sărate cu foi subțiri și umplutură cremoasă de pui și ciuperci, presărate cu semințe negre
    Plăcinte cu pui, ciuperci și cașcaval – cu foi de plăcintă cumpărate
  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • Gogoșari copți umpluți, gata de servit, în sos de roșii, cu felii de pâine și smântână
    Gogoșari umpluți cu carne de pui și ciuperci – rețetă gustoasă de toamnă
  • Chifteluțe de pui fragede în sos de smântână, cu mazăre și morcovi, servite cald într-un bol alb, rețetă tradițională rapidă
    Mâncare de mazăre cu smântână și chifteluțe – rețeta ușoară și gustoasă
6 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.