Căutați idei de meniu pentru masa de Paște? Iată aici cele mai potrivite rețete pentru toate gusturile.
Veți găsi mai jos idei gustoase care să vă ajute să alcătuiți un meniu pascal delicios și diversificat, indiferent dacă vă plac mâncărurile tradiționale, cu carne de miel sau ied sau dacă preferați alte tipuri de carne. Am ales pentru voi rețete variate cu carne de vită, porc sau pasăre.
Am conceput de asemenea și un meniuri speciale pentru iubitorii de preparate din pește, precum și meniuri gândite cu grijă pentru vegetarieni sau pentru cei cu un stil de viață vegan.
Pentru fiecare meniu m-am gândit, desigur și la aperitivele și deserturile pascale potrivite.
Nu uitați că de pe masa de Paște nu trebuie să lipsească ouăle roșii vopsite natural, folosind ingrediente care se găsesc cu ușurință în orice gospodărie.
Mergi direct la:
#1 Meniu de Paște tradițional - cu carne de miel sau ied
În mod tradițional, meniul pentru masa de Paște a românilor cuprinde, pe lângă nelipsitele ouă roșii și sărățele, drob din măruntaie de miel învelit în prapur, ciorbă de miel și neapărat o friptură suculentă de miel cu garnitură și salată verde. Mâncărurile se pot pregăti de asemenea și cu carne de ied. Vor fi la fel de gustoase!
Pentru desert se pregătesc minunații cozonaci pufoși cu umplutură de mac sau nucă, precum și pasca tradițională din aluat de cozonac cu umplutură de brânză dulce, decorată cu cruce.
Toate acestea le veți găsi în meniul tradițional de mai jos.
#2 Meniu tradițional - cu vită și porc
Nu mâncați carne de miel sau de ied? Nu-i nimic! Am pregătit pentru voi un meniu cu mâncăruri tradiționale gătite cu carne de vită sau de porc, precum și un delicios drob din măruntaie de pui cu ciuperci și smântână.
Începem masa cu sărățele fragede și bune din aluat cu brânză de vaci, iar la final avem cozonac pufos umplut cu dulceață și păscuțe delicioase cu brânză dulce și stafide.
#3 Meniu tradițional - cu carne de pasăre
Doriți un meniu pentru masa de Paște care să fie tradițional, dar ușor? Avem idei gustoase cu carne de pasăre! Putem începe masa cu câțiva covrigei crocanți și un drob de pui cu multe legume.
O supă de pui cu găluște pufoase de griș va fi cu siguranță pe gustul tuturor mesenilor iar o pulpa de curcan marinată, fragedă și suculentă va fi vedeta mesei de Paște!
La desert vă propun un cozonac fin, cu smântână și stafide și o pască ușoară cu blat de pandișpan.
#4 Meniu de Paște simplu și rapid - cu pește
Căutați un meniu de Paște simplu și rapid? Preparatele din pește sunt delicioase și se fac mai ușor și în timp mai scurt decât alte cărnuri. Sunt mai sănătoase și au mai puține calorii.
Drobul de pește cu smântână poate înlocui cu succes drobul tradițional. O supă de somon va fi ușoară și delicioasă, iar frigăruile de ton cu legume, gătite rapid la tigaie vor fi o încântare pentru amatorii de bunătăți din pește.
La desert, un cozonac Babka, mai puțin pretențios decât cel tradițional românesc și o pască fără aluat, atât de cremoasă de se topește în gură!
#5 Meniu modern - vegetarian
Ați exclus carnea din alimentația zilnică? Perfect! Am pentru voi un meniu vegetarian care poate sta cu succes pe orice masă festivă.
Facem pogăcele cu cașcaval pentru începutul mesei, apoi un chec aperitiv care înlocuiește minunat orice drob.
O supă cremă de ardei copți urmată de o tartă cu brânză și sparanghel vor satisface chiar și cele mai exigente gusturi.
Pentru desert, vă sugerez un cozonac deosebit, cu maia naturală și o pască cu ciocolată în două culori.
#6 Meniu modern - vegan
Din ce în ce mai multe persoane adoptă un stil de viață vegan. Dacă vă numărați printre ele, v-am pregătit un meniu gustos și deosebit, cu note tradiționale, ca pentru o mare sărbătoare.
Folosim doar ingrediente simple și naturale pentru cele mai bune preparate vegane!
Ceva de ronțăit? Avem o rețetă minunată de grisine crocante și trigoane delicioase umplute cu ciuperci.
Profităm de verdețuri cu o ciorbă tradițională de lobodă roșie cu cartofi și facem o sarmale cu soia și ciuperci, învelite în frunze de varză și fierte lent în oala de lut.
La desert? Cozonac, bineînțeles! Un minunat cozonac vegan din aluat parfumat și aromat, frământat cu suc de portocale. Și pentru doritori, cea mai simplă prăjitură cu mere din câte există! Și una dintre cele mai bune!
Lasă un comentariu