Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete

Fursecuri și alte dulciuri mici

Fursecurile sunt printre cele mai simple rețete de desert și sunt iubite de toată lumea. Facem fursecuri mari sau mici, mai moi sau mai uscate, cu stafide, cu ciocolată, cu gem, cu fructe, cu unt de arahide, posibilitățile sunt nesfârșite.

Veți găsi aici nu doar fursecuri delicioase și și alte dulciuri mici, numai bune de pus lângă o ceașcă de cafea: cornulețe, bezele, turtă dulce glazurată, etc. Preferatele familiei noastre, cele care nu ne lipsesc niciodată de pe masa de Crăciun sunt ișlerele cu nucă și gem, iar în perioadele de post ortodox fac destul de des rețeta mea specială de fursecuri de post cu gem de caise și rom. Sunt delicioase!

 

  • Un platou plin cu biscuiți Zebra – desertul perfect pentru musafiri sau pauza de cafea.
    Biscuiți Zebra din aluat cu unt și cacao – fără praf de copt, aspect spectaculos!
  • Paleuri fragede cu cremă de ciocolată și decor de ciocolată topită, aranjate pe platou
    Paleuri cu ciocolată – fursecuri fragede ca la cofetărie
  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
  • cornulete semiluna cu nuca si unt pudrate cu zahar
    Cornulețe semilună cu nucă – rețetă tradițională pentru sărbători
  • fursecuri cu stafide pe farfurie alaturi de o ceasca de ceai
    Fursecuri cu stafide - cum să le faci simplu și repede
  • biscuiti spritati cu unt
    Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
  • reteta cornulete cu untura si smantana dospite cu drojdie
    Cornulețe cu untură și smântână dospite cu drojdie - rețetă video
  • fursecuri asortate pentru Craciun
    Fursecuri 321 - rețeta de fursecuri fragede pentru Crăciun
  • Barcute din foietaj umplute cu gem
    Bărcuțe din foietaj umplute cu gem de prune și nuci
  • Palmieri din foietaj
    Palmieri din foietaj cu zahăr caramelizat
  • Bombe cu visine din visinata
    Bombe cu vișine din vișinată. Bomboane bețive.
  • Fursecuri americane
    Fursecuri americane cu ciocolată
  • Fursecuri nuci umplute cu crema de ciocolata sau cu magiun
    Nuci umplute cu cremă de ciocolată sau gem - rețeta copilăriei
  • Fursecuri cu ricotta si afine
    Fursecuri fragede cu ricotta și afine
  • fursecuri cu unt de arahide
    Fursecuri cu unt de arahide - absolut delicioase
  • Ciocolata umpluta
    Ciocolată umplută cu unt de arahide și cireșe amare
  • reteta bomboane cu prune uscate in ciocolata
    Prune uscate trase în ciocolată - rețeta de bomboane de casă
  • Crinkles cu ciocolata alba
    Crinkles cu ciocolată albă și portocale - fursecuri crăpate
  • Islere cu nuci
    Ișlere cu nucă și gem, glazurate cu ciocolată
  • Crinkles cu ciocolata
    Crinkles cu ciocolată neagră - fursecuri crăpate
  • Cornulete cu gem si nuci
    Cornulețe cu gem și nucă - rețeta de post economică
  • Fursecuri de post cu gem de caise si rom
    Fursecuri de post cu gem de caise și rom
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
  • Fursecuri fragede cu migdale
    Fursecuri fragede cu migdale
  • Fursecuri cu magiun de prune şi nuci
    Fursecuri cu magiun de prune şi nuci
  • Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr
    Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr – rețeta ideală pentru Crăciun
  • Fursecuri crăpate (crinkles) cu dovleac
    Fursecuri crăpate (crinkles) cu dovleac copt şi scorţişoară
  • Bezele minunate cu aromă de trandafiri
    Bezele minunate cu aromă de trandafiri
  • Cele mai simple cornulete cu ciocolata
    Cornulețe cu ciocolată cu aluat fraged de casă
  • Turtă dulce aromată - reţeta de post
    Turtă dulce de post fragedă și aromată – rețeta simplă, cu miere
  • Bezele simple cu vanilie - reţeta de bază
    Bezele simple cu vanilie
  • Fursecuri cu lavanda
    Fursecuri fragede cu lavandă
  • Praline de ciocolată cu mentă şi fistic
    Praline de ciocolată cu mentă şi fistic
  • Fursecuri romantice cu fistic şi trandafiri
    Fursecuri romantice cu fistic şi trandafiri
  • Praline din ciocolată albă cu portocale
    Praline de ciocolată albă cu portocale
  • Fursecuri cu portocale
    Fursecuri cu portocale
  • Fursecuri bastonaşe bicolore
    Fursecuri bastonaşe bicolore
  • Fursecuri cu ghimbir şi glazură de ciocolată
    Fursecuri cu ghimbir şi glazură de ciocolată
  • Fursecuri semilună cu unt şi vanilie
    Fursecuri semilună cu unt şi vanilie
  • Cele mai bune fursecuri pentru Moş Crăciun
    Cele mai bune fursecuri pentru Moş Crăciun
  • Batoane de cereale cu fructe uscate
    Batoane de cereale cu fructe uscate
  • Biluţe cu ciocolată cu rom
    Bilute de ciocolata cu rom

Paginație articole

1 2 Next page
iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Scovergi tradiționale de post din aluat de pâine, rumenite frumos, așezate în teanc pe farfurie
    Scovergi moi și pufoase de post - rețetă tradițională din aluat de pâine
  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.